hol vannak a hozamok?

A javuló növekedési kilátások és az emelkedő infláció miatt a nagy jegybankok politikájában is hamarosan irányváltás várható, amelyet az amerikai jegybank már meg is lépett. A befektetők számára ez azt jelenti, hogy az eddigi kötvény- és részvénypiaci rali után most érdemes szélesíteni a látókört olyan befektetési alternatívákkal, amelyek egy éves időtávon gondolkodva már jó lehetőséget kínálhatnak” - hangzott el a K&H Alapkezelő intézményi befektetők számára rendezett konferenciáján.

Habár még tart az EKB piacösztönző programja, a jegybankok láthatóan elérték azt a határt, aminél az újabb kamatcsökkentésnek már nincs igazi hozadéka a gazdasági növekedés szempontjából: a negatív kamatok miatt kieső kamatjövedelem óvatosabb hitelezést eredményez, és a növekedési kilátások sem indokolják a negatív kamatszintet.

„A világgazdaság növekedésére nagy kockázatot jelentő Kína úgy tűnik, hogy menedzselni tudja gazdasága átalakulását, az alacsony nyersanyagár pedig hosszabb távon egyértelműen jót tesz gazdaságnak, még ha ez a növekedési számokban egyelőre nem is jelent meg, hiszen eddig azok reagáltak az árfolyamesésre, akik számára ez problémát jelent. Az alacsony nyersanyagár fogyasztásra gyakorolt pozitív hatása azonban lassan jelentkezik, és az elmúlt két negyedévben még lassuló növekedés hamarosan megfordulhat, ami az inflációra is kedvező hatást gyakorol, így összességében optimista képet látunk a gazdaság állapotát illetően” - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója a nyugdíj- és egészségpénztárak, valamint egyéb pénzintézetek számára rendezett intézményi konferencián. „Nem véletlen, hogy az amerikai jegybank már elindult az emelés irányába, és várhatóan még további 2-3 emelésről dönthet idén” - tette hozzá a szakember.  

hol van most a hozam?

„A jegybanki stimulus közelgő vége egyúttal azt is jelenti, hogy a kötvénypiac már nem túl vonzó. Ez alól még kivételt képez a magyar állampapírpiac, illetve a befektetési kategóriájú vállalati kötvények, amikben egyaránt látunk még fantáziát” - tájékoztatott Horváth István.

A kiemelkedő kockázatok és erős árfolyamkilengések miatt a részvénypiacokkal szemben rövid távon nem optimisták a szakemberek. „A jelenlegi értékeltség mellett még érdemes kivárni egy-két visszaesést, amíg olcsóbbak lesznek a papírok. Addig is megéri szélesíteni a látókörünket olyan befektetési alternatívákkal, amelyek egy éves időtávon gondolkodva már jó lehetőséget kínálhatnak. Ilyenek lehetnek a nyersanyagár várható emelkedéséből profitáló olajrészvények és olajdevizák, vagy az olyan egyedi befektetési sztorik, mint a svéd korona” - tanácsolja Horváth István.

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 222 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 582 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 38,1 milliárd

K&H Alapkezelő
2015. december 31-én:
teljes kezelt vagyon: 1 164 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 1 012 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 152 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 11,9 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 142,5 milliárd
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 3,4 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 1,9 milliárd

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu