Hóban is biztonságban

a K&H Biztosító szakértői véleménye

Sok magyarországi iskolában kezdődik síszünet ezekben a hetekben. Megindulnak a családok a hegyek felé, hogy a síelésnek, snowboardozásnak hódoljanak. Természetes, hogy védőfelszereléssel látják el gyermekeiket, de ugyanennyire fontos, hogy az utasbiztosításról se feledkezzenek meg. Egy esetleges baleset utáni külföldi egészségügyi ellátás költsége a több millió forintot is elérheti. Biztosítás nélkül a rosszul sikerült téli vakáció a család teljes költségvetését romba döntheti.

A síelés, snowboardozás szerelmesei már biztosan tervezik, melyik hófödte hegyet látogatják meg a téli hónapokban. Azok számára, akik az országhatárokon túl fekvő síparadicsomokat keresik fel, különösen fontos, hogy megfelelő biztosítással, felkészülten keljenek útra. A külföldi egészségügyi, orvosi ellátás vagy a betegszállítás költsége biztosítás nélkül nagyon komoly nehézséget jelenthet. Utasbiztosítással azonban a legtöbb téli balesettel kapcsolatos kiadás elkerülhető, sőt, a poggyász sérülését, lopását is megtérítik. A biztosítók kínálatában megfelelő ajánlatot találhatnak az utazók mind a téli sportoláshoz, mind a nyári hegyvidéki túrázáshoz.

„Már nem csupán télen keresik a síelők az utasbiztosításainkat, hiszen a gleccserpályáknak köszönhetően külföldön egész évben hódolhatnak kedvenc sportjuknak. Az utasbiztosításunkat úgy alakítottuk ki, hogy ne kelljen kiegészítő biztosítást kötni vagy pótdíjat fizetni, ha valaki népszerű és kevésbé veszélyes sportot űz, például síel vagy snowboardozik. A poggyászbiztosítás kiterjed a sporteszközökre is, és ez nagyon jól jöhet, ha a baleset során a sífelszerelés is megrongálódik vagy esetleg a síparadicsomban ellopják a felszerelés egy részét.” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

A téli sportbalesetek megelőzésekor elsődleges a megfelelő védőfelszerelés. Nem véletlen, hogy egyre több sípályán kötelezővé vált a sisak viselete az elmúlt években. Használata kötelező a legtöbb lengyel, olasz, skandináv és osztrák síterepen. Szintén fontos, hogy a síelni vágyók ismerjék és betartsák a sípályák írott és íratlan szabályait. Elengedhetetlen, hogy figyeljenek másokra is, egymás testi épségét ne veszélyeztessék. A rutinos sízőknek sem szabad egyedül nekivágniuk a hegyeknek, még a kijelölt pályákon maradva is mindenki mellett legyen egy társ vagy kísérő. Ügyelni kell a kisgyermekekre és arra is, hogy a pályák nem vagy rosszul belátható részein ne álljanak meg a síelők. Ha baleset történik, minden síelő köteles segítséget nyújtani, akárcsak a közúti közlekedésnél.

„Az utasbiztosítási alapcsomagok nagy része már fedezi a biztosított felkutatásának, mentésének illetve a betegszállításnak a költségeit is. Síbaleset esetén nagyon fontos, hogy ezekre az elemekre is legyen biztosítási fedezet. Tavaly baleset vagy betegség miatt két esetben is mentőhelikopterrel kellett egy-egy ügyfelünket lehozni a hegyről és kórházba szállítani. Mindkét alkalommal több mint 4200 euró volt csak a mentőhelikopterrel történő mentés költsége. Ez több mint egymillió egyszázezer forint, amit megfelelő utasbiztosítás nélkül saját pénzből kellett volna kifizetniük.” – tette hozzá Kaszab Attila.

Akkor sem szabad utasbiztosítás nélkül elindulni, ha valaki csak az indulás előtti napokban, pillanatokban tud a biztosítás megkötésével foglalkozni. Megfelelő azonosítóval a K&H ügyfelek a bank Telecenterén keresztül a hét bármelyik napján, 0-24 óráig köthetnek utasbiztosítást. Február elejétől pedig online kötésre is van lehetőség a khdirektbiztositas.hu oldalon.

A merészebb sportok kedvelői valamivel nagyobb kockázatot vállalnak, ezért érdemes ellenőrizniük az utasbiztosítás szerződési feltételeiben, hogy ezekre a sporttevékenységekre kiterjed-e az adott biztosítás fedezete. A vadászoknak, hegymászóknak és sziklamászóknak sem szabad biztosítás nélkül maradniuk, de az ő esetükben több biztosító a magasabb kockázat miatt csak pótdíj megfizetése vagy kiegészítő biztosítás kötése esetén vállalja a szerződéskötést.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 663 biztosítást és 1590 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 216 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3151 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu