hitelkártya, debitkártya

mi legyen a tárcában? tippek az okos bankoláshoz

Ahhoz, hogy a hitelkártyánkat okosan használjuk, több szempontot érdemes mérlegelni. A K&H javaslataival kedvezőbb lehet a hó végi mérlegünk.

Jól körülhatárolhatóak azok az élethelyzetek, amikor érdemes hitelkártya igénylésen gondolkodni. Egyrészt jól jön ez a megoldás azoknak, akiknek van valamennyi megtakarításuk, így időnként megengedhetik maguknak, hogy ha szükséges, a havi keretnél többet költsenek. Másrészt adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor a számlánkon lévő összegnél többre van szükségünk, de tudjuk, hogy van, vagy hamarosan lesz fedezet a hitel visszafizetésére.

A hitelkártyák mellé a bankok különböző kedvezményeket is adnak, érdemes olyan megoldást választani, ami számunkra a legkedvezőbb. Az egyik legnépszerűbb a tankoláshoz kapcsolódó kedvezmények, ezeket jól ki tudják használni, akik mindennap autóval járnak munkába, vagy a munkavégzés során is sokat utaznak gépkocsival. Emellett közkedvelt megoldás az is, amikor a havi, hitelkártyával történő vásárlások összege után kap vissza adott százalékot az ügyfél, illetve népszerűek az utazáshoz kapcsolódó egyéb kedvezmények is, mint a szállásfoglalás, az autóbérlés vagy a beépített utasbiztosítás.

Ahhoz, hogy okosan bankoljunk, jó, ha többféle kártya, hitelkártyák és debitkártyák is vannak a tárcánkban, így mindig ki tudjuk választani, épp melyik használata a legkedvezőbb az adott helyzetben. Amikor váratlanul és azonnal szükségünk van egy drágább cikk megvásárlására, például mert tönkre ment a mosógép vagy a hűtő, amit azonnal pótolni kell, jó szolgálatot tesz a hitelkártya, hiszen a számlánkon lévő összegtől függetlenül garantáltan azonnal meg tudjuk venni a szükséges eszközt.

„A jó ügyfeleknek ráadásul a bankok is hálásak, a pontos törlesztést idővel limitemeléssel is honorálják. Azt, hogy elmúlt az az időszak, amikor a hitelkártyával kapcsolatban az ügyfeleknek kizárólag a hitel szó jutott eszükbe, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a K&H lakossági hitelkártyás ügyfelek közül minden második egyben prémium ügyfél is. A K&H Bank által kibocsátott K&H World MasterCard plusz PayPass kártyák száma 2014-ben több, mint 30%-kal emelkedett” – mondta dr. Bába Ágnes a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A prémium ügyfelek tudatosan használják a hitelkártya nyújtotta kedvezményeket, például a MasterCard repülőtéri várót igénybe vevő ügyfelek aránya januárhoz képest duplájára nőtt és egyre gyakrabban veszik igénybe az asszisztencia szolgáltatásokat is. Nem véletlen, hogy a mindennapi vásárlásokat is már ezzel a kártyával intézik, ezáltal a kártyával bonyolított átlagos havi vásárlás értéke 83%-kal magasabb volt szeptemberben, mint a standard hitelkártyák esetén” – tette hozzá dr. Bába Ágnes.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu