Hendrik Scheerlincket, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatóját életmű díjjal tüntették ki

A Magyar Bankszövetség Elnöksége Aranykaptár életmű díjat adományozott tegnap Hendrik Scheerlincknek, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatójának és a KBC Csoport jelenlegi pénzügyi igazgatójának, a KBC Csoport Vezetői Bizottsági tagjának. Scheerlinck az Életműdíjat a Magyar Bankszövetség Elnökségi tagjaként végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a Külföldi Bankárok Klubjának elnökeként nyújtott értékes munkájáért, valamint a magyar bankszektor fejlődését elősegítő szakmai hozzájárulásának elismeréseként kapta.

A Magyar Bankszövetség Elnöksége Aranykaptár életmű díjat adományozott tegnap Hendrik Scheerlincknek, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatójának, a KBC Csoport jelenlegi pénzügyi igazgatójának és a KBC Csoport Vezetői Bizottsági tagjának. A Magyar Bankszövetség az Aranykaptár díjat a magyar hitelintézeti szektor fejlődését és működését segítő, kiemelkedő egyéni teljesítmény elismerésére alapította meg 2012-ben. A díj a bankszakma és a banki érdekképviselet területén dolgozó szakemberek kiemelkedő, példamutató tevékenységének elismerésére szolgál.  Scheerlinck az Életműdíjat a Magyar Bankszövetség Elnökségi tagjaként végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a Külföldi Bankárok Klubjának elnökeként nyújtott értékes munkájáért, valamint a magyar bankszektor fejlődését elősegítő szakmai hozzájárulásának elismeréseként kapta. 

„Rik magas színvonalú, elkötelezett munkával dolgozott a K&H növekedéséért és egyben a magyar bankszektor fejlesztéséért. S ugyanez a fáradhatatlan jobbító szándék, tökéletességre való törekvés vezérli őt jelenlegi pozíciójában is.” - mondta el David Moucheron, a K&H jelenlegi vezérigazgatója a díjátadó után.

Hendrik Scheerlinck már korábban is kapott elismerést Magyarországon végzett kiemelkedő szakmai munkájáért. 2014-ben és 2012-ben is elnyerte a „MasterCard – az év bankára” címet. A Magyarországon jelen lévő pénzintézetek vezetői döntötték el, hogy kinek ítéljék oda az elismerést. 

Hendrik Scheerlinck jogi és közgazdasági egyetemi végzettségét Belgiumban szerezte. 1984 óta dolgozik a KBC Csoportnál, a Nemzetközi hitelek osztályán kezdett Brüsszelben, majd különböző pozíciókat töltött be az Egyesült Államokban, Tajvanon és Németországban is. 2006 második félévében csatlakozott a cseh leánybankhoz, ahol Pénzügyi és kockázatkezelési vezető és Vezetői Bizottsági tag volt. Scheerlincket 2010-ben nevezték ki a K&H Csoport élére, és 7 évig töltötte be ezt a tisztséget 2017 áprilisáig. 2011-től a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja, és 2010 óta pedig a Külföldi Bankárok Klubjának elnöke is volt Magyarországon távozásáig.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1 800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 624 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2017. III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 926 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 32,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS, nem auditált): 13,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 164,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS t, nem auditált): 3,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS, nem auditált): 2,06 milliárd forint

Kapcsolattartó

Lesti Mónika

Kommunikációs Igazgatóság
  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu