használd a természet kincseit, és alkoss egy mesét!

több mint 4100 meseórával bővül a K&H gyógyvarázs programja

Az ősz megérkezte véget vet a kültéri programok sokaságának, helyette azonban több olyan kincset is kínál, amely játékra, mesére csábíthatja a kicsiket – nagyokat egyaránt. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program most ötleteket ad ahhoz, hogy az őszi termésekből varázsolt mesefigurákkal vagy akár mesedíszletekkel hogyan tehetjük vidámabbá a borúsabb napokat – akár az egészséges, akár a beteg gyerekek számára. A saját készítésű mesefigurával az önkéntesek októbertől az ország 47 kórházában több mint 4100 meseolvasó időpont közül választva lephetik meg a kisbetegeket.

A hűvös idő nem egyenlő az unalmas hétköznapokkal, hiszen a színes természet számtalan kreatív lehetőséget ad arra, hogy mesét varázsoljunk gyermekünk számára – különösen akkor, ha egy betegség néhány napra ledönti a lábáról. „Az ősz kincsei, mint például a lehulló falevelek és gesztenyék remek alapanyagai lehetnek egy-egy történetnek, mesedíszletnek. A könnyen és gyorsan kivitelezhető praktikáknak csak a kreativitás szabhat határt, ami még élvezetesebb és mókásabb, ha a gyerekeket is bevonva alkotjuk meg a figurákat és egyéb kellékeket. Így azoknak a gyerekeknek is vidámságot csempészhetünk a napjaikba, akik éppen ezeken a borúsabb napokon kényszerülnek kórházi kezelésre. A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is igyekszik hozzájárulni, ezért a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program októbertől az ország 47 kórházában több mint 4100 meseolvasó időponttal várja a mesedoktorokat. Így akár egy saját készítésű mesefigurával is meglephetjük a kórházban gyógyuló gyerekeket” – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

  • gesztenye: Az ősz nagy kedvencét minden kisgyerek örömmel gyűjtögeti, így elég, ha kipakoljuk a gyerekünk zsebét, szinte biztos, hogy találunk benne egy-két gesztenyét. A szép, barna gömbökből néhány fogpiszkáló, némi gyurma vagy maradék fonál segítségével könnyen megalkothatjuk a kedvenc mesefigurákat, vagy akár egy közösen kitalált történet szereplőit.
  • tök: Nem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy Hamupipőke történetét mindenki ismeri. A mese egyik ikonikus pontja, amikor a tök egy meseszép hintóvá változik át, így a már lassan nálunk is klasszikusnak számító halloweeni dekoráció helyett akár egy hercegnős történet kellékévé is kifaraghatjuk a látványos őszi termést.
  • falevél: A színes falevelekből nem csak képet, de számtalan tündéri dolgot készíthetünk: kidekorálhatunk vele egy egyszerű papírdobozt, ami máris erdei kunyhóvá válik, álarcot, tündérkoronát vagy ruhát készíthetünk belőle, néhány öntapadó mozgó szemmel pedig pillanatok alatt nagyon mókás figurákat varázsolhatunk. 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra itt tud regisztrálni:

https://khgyogyvarazs.hu/szemelyes-meseolvasas

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 1 350 7390
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu