ha csak néhány dolgot tennél az egészségedért ősszel, ez legyen az

új időpontokkal 45 kórházi intézményben várják a K&H gyógyvarázs mesedoktorokat

Az őszi hirtelen lehűléssel a megfázásos megbetegedések is gyakoribbá válnak, melyek évente több százezer embert érintenek. Odafigyeléssel azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a komolyabb szövődményeket. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segít felvenni a harcot a náthával, hogy akár mesedoktorként is helyt tudj állni, hiszen a kórházak most új időpontokkal várják az önkénteseket.

Októbertől márciusig a meghűlés évente sok százezer embert érint, egy felnőtt akár 4-5 alkalommal is elkaphatja a náthát egy évben. Ez a szám pedig a gyermekek esetében még nagyobb lehet. Egészségünk megőrzéséért azonban számos praktikát bevethetünk, így elkerülhetjük az őszi megfázást és a vírusok okozta betegségeket. A K&H gyógyvarázs szervezői ezért össze is gyűjtöttek 5 tippet arra, hogyan  maradhatunk kis odafigyeléssel ősszel is egészségesek. 

vitaminok minden mennyiségben

A megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin pótlása ősszel nehezebb, de nem lehetetlen. A szezon legegészségesebb természetes vitaminforrása többek között a sütőtök, az édesburgonya, a cékla, de emellett szőlőt, körtét és almát is érdemes bőven fogyasztani. A helyes táplálkozás mellett ebben az időszakban a táplálékkiegészítők, vitaminok szedése is szükséges lehet. 

ne felejts el kezet mosni! 

A rendszeres és alapos kézmosásra nagyobb figyelmet kell fordítani hideg idő esetén, ugyanis ilyenkor a zárt terekben nagyobb valószínűséggel kapjuk el a betegségeket közlekedési eszközökön, iskolában, munkahelyen.

mozogj! aludj! 

Az év vége előtt hajlamosak vagyunk túlhajtani magunkat, ezért iktassunk be pihenésre alkalmas időszakokat, a rekreációnak ugyanis nagy szerepe van egészségünk megőrzésében. A rendszeres, friss levegőn töltött mozgás mellett a pihentető alvás is rengeteget segít. Gyerekek számára 9-11, felnőttek esetében pedig 7-9 óra alvás az ideális. 

rekreáció mesterfokon: meseolvasás

Ha kellő energiával rendelkezünk, bátran vágjunk bele a személyes meseolvasásba is. „A fizikai jólétünk fenntartása mellett a lelki egészségünk megőrzésére ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni, ezért érdemes olyan tevékenységeket is folytatni, amelyek a szellemi feltöltődésünket szolgálják. Az önkéntes meseolvasással például amellett, hogy a kis betegeken segítünk, mi magunk is egy különleges élménnyel gazdagodhatunk. A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is igyekszik hozzájárulni, ezért a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 45 kórházában várja új időpontokkal az önkénteseket” – hívta fel a figyelmet Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

nem érzed magad jól?

Minden igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy nem tudjuk megfázás vagy megbetegedés nélkül átvészelni az őszi-téli hónapokat. Ha hőemelkedéssel, lázzal küszködünk, hidegrázás tör ránk, vagy levertnek érezzük magunkat, ne menjünk közösségbe, hanem válasszunk inkább olyan kikapcsolódási formát, amihez nem szükséges kimozdulni – így mások egészségére is figyelünk. Ebben az esetben például otthon is készíthetsz mesevideót, amit a www.khgyogyvarazs.hu webes felületen keresztül tudsz feltölteni, így a kórházak kisbetegei bármikor megnézhetik azt.   

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra itt tud regisztrálni:
https://khgyogyvarazs.hu/szemelyes-meseolvasas 

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu