gyorsított ügyintézés segíti a vállalkozások hitelhez jutását

„A korábbi hetekhez képest tovább fokozódott a vállalkozások érdeklődése az MNB Növekedési Hitelprogram iránt. A múlt héten már az első, II. pillérben igényelt hitel folyósítása is megtörtént, egy budapesti vállalkozás számára. A növekvő ügyféligény miatt felgyorsítottuk a hitelkezelést annak érdekében, hogy a rövid határidő alatt minél több cég részt vehessen a programban” – tájékoztatott Huszár Róbert, a K&H Vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletág vezetője.

„Az első hetekhez képest egyértelműen tovább nőtt a vállalkozások igénye az MNB Növekedési Hitelprogram I. és II. pillére iránt. Azok a vállalkozások, amelyek megfelelnek a követelményeknek, szinte egytől egyig érdeklődnek a programban való részvételi lehetőségekről. Az egyre fokozódó érdeklődés miatt felgyorsítottuk az ügyfelek hitelkezelését, hogy a rendelkezésre álló rövid időkeret alatt minél több vállalkozás hozzájuthasson a kedvezményes hitellehetőséghez. Ez azt jelenti, hogy a teljes hitelezési folyamat során kiemelt prioritással kezeljük a Növekedési Hitelprogramban résztvevő vállalatok kérvényeit. Ezen túlmenően a hitelkiváltások esetén az ügyletek egy egyszerűsített kockázatelemzési folyamaton esnek át, így jelentősen, akár 1-2 napra is lerövidülhet a hitelbírálat időtartama” – mondta el Huszár Róbert. 

„Az igénynövekedés elsősorban az I. pillért érinti, azon belül is leginkább a meglévő hitel refinanszírozására van igény. A hitelek kedvező kamatozásra történő áttérése mellett egyre nagyobb számban jelennek meg az új beruházást célzó hiteligények is. Ugyanakkor azok a vállalkozások, amelyek eddig nem kezdtek neki komolyan egy beruházás előkészületeinek, a jövő február végi határidőig nem látják reálisan kivitelezhetőnek a megvalósítást” – tájékoztatott a szakember. „A II. pillér iránt egyelőre visszafogottabb az érdeklődés, habár a rendelkezésre álló keret rendkívül jó lehetőséget biztosít a vállalatok számára devizahiteleik igen kedvező áron történő kiváltására. A múlt héten már az első, II. pillérben igényelt hitel folyósítása is megtörtént egy budapesti, ingatlanfejlesztő cég számára” – hívta fel a figyelmet Huszár Róbert. 

Az MNB a Növekedési Hitelprogram teljes hitelösszegéből 95 milliárd forintot allokált a K&H Bank számára az I. és a II. pillérre. 

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2550 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint 

K&H Biztosító 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 111,5 milliárd forint 
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,9 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu