gyógyszeripari fellendülésre épít a K&H megtakarítási ajánlata

a tőkevédett „K&H gyógyszeripari 3 eszközalap” kamatadó- és eho-mentes

A globális gyógyszeriparág növekedésének előnyeit élvezhetik, és egyúttal élet- és balesetbiztosítási védelemben részesülhetnek azok a megtakarításra vágyók, akik a K&H Biztosító által nyújtott „K&H gyógyszeripari 3 eszközalapba” fektetnek be. Az eszközalapba fektetett összeg és ennek hozamai a 7 éves futamidő lejártakor kamatadó- és eho-mentességet élveznek.

A fejlett társadalmak egyik legjellemzőbb demográfiai trendje az elöregedés. Az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan a krónikus megbetegedések száma és az ezekhez kapcsolódó gyógyszerfogyasztás is folyamatosan emelkedik. A gyógyszeriparág dinamikus növekedését kihasználva indítja el a K&H Biztosító a K&H gyógyszeripari 3 eszközalapot, amely egyszerre nyújt befektetési és megtakarítási lehetőséget, valamint élet- és balesetbiztosítási védelmet.

A „K&H gyógyszeripari 3 eszközalap” főbb jellemzői

 • megtakarítási életbiztosítás alatt elérhető
 • élet- és balesetbiztosítási védelmet nyújt
 • gyógyszeriparba fektet
 • 7 éves futamidő
 • 100% tőkevédelem
 • 100% részesedés a részvénykosár teljesítményéből
 • kamatadó- és eho-mentes

„A gyógyszeripar hosszú távú fejlődését több globális hatású tényező befolyásolja: egyrészt a feltörekvő országok – elsősorban Brazília, India, Kína, Vietnam – fizetőképes középosztályai egyre intenzívebben használnak egészségügyi szolgáltatásokat, és várakozásunk szerint az Egyesült Államokban átalakuló egészségügyi reform is pozitív hatással lesz az globális egészségiparra” - mondta Kuruc Péter. A K&H Biztosító élet- és bankbiztosítás vezetője hozzátette: a globális egészségügyi iparág növekedésével együtt jár a gyógyszerpiac bővülése is, ami végső soron a vezető gyógyszercégek eladásaiban és üzleti eredményeiben is tükröződni fog a következő években. „A K&H Biztosító új megtakarítási életbiztosítása erre a fejlődési potenciálra épít” – mondta a biztosítási szakértő.

A már jegyezhető a K&H gyógyszeripari 3 eszközalap 100%-os lejárati tőkevédelmet nyújt a 7 éves futamidő végére, illetve a tőkevédelmen felül a részvények növekedéséből 100%-os, felső korlát nélküli részesedést biztosít a befektetőnek. “Az eszközalap futamidejét a K&H Biztosító kifejezetten a hatályos kamatadó és eho szabályozáshoz igazította, mivel az eszközalapba fektetett összeg és ennek hozamai lejáratkor kamatadó-mentességet és eho-mentességet élveznek” – fejtette ki Kuruc Péter.

a gyógyszeripar évtizede

K&H gyógyszeripari 3 eszközalap részvénykosara 20, fejlett piacon működő gyógyszeripari cég részvényeit tartalmazza. Többek között a világ legnagyobb forgalmú gyógyszeripari óriásvállalatait (Pfizer, Novartis, Merck, Sanofi, GlaxoSmithKline, Johnson&Johnson), orvosi műszergyártókat, betegirányítással foglalkozó vállalkozásokat és olyan nagy gyógyszercégeket is, amelyek elsősorban a helyi piacokon érnek el kiemelkedő eredményeket.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2550 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint 

K&H Biztosító 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 111,5 milliárd forint 
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,9 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

 • 328 9181
 • 328 9220
 • sajto@kh.hu
 • www.kh.hu