gyermekek mentését segítő eszközöket kap a dunaföldvári mentőállomás

Támogatásban részesül az Országos Mentőszolgálat dunaföldvári mentőállomása a K&H gyógyvarázs program számára felajánlott SZJA egy százalékoknak köszönhetően. A mentőállomás olyan orvosi eszközöket kap, amelyek nemcsak baleseteknél nyújtanak nagy segítséget, de a belgyógyászati akut megbetegedések gyógyításában is használhatók.

A magánszemélyek minden évben felajánlhatják adójuk 1 százalékát egy civil szervezet vagy kezdeményezés részére. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly szeptemberben közzétett adatai alapján 2023-ban 1,8 millió ember több mint 15 milliárd forintot ajánlott fel közel 30 ezer civil szervezetnek. A K&H gyógyvarázs program részére több mint 600 ezer forintot ajánlottak fel, amiből most a dunaföldvári mentőállomás olyan eszközöket kap, amelyek pontosabbá és gyorsabbá teszik a mindennapi biztonságos mentést. Az innovatív műszerek a gyermekek medencéjének rögzítésénél, újraélesztés esetén, illetve légzési nehézségnél nyújtanak majd nagy segítséget a mentősök számára.

több mint 20 éve a gyermekegészségügy támogatása mellett

A K&H gyógyvarázs 21. éve támogatja a hazai gyermekegészségügyet. „A program során összesen 551 alkalommal több mint 875 millió forint értékben adományoztunk a hazai gyermekegészségügyi intézményeknek innovatív műszereket. A K&H gyógyvarázshoz minden évben csatlakoznak kollégáink, ügyfeleink és a kicsik hatékony, gyors gyógyítását segíteni akaró magánemberek, akiknek SZJA 1 százalék felajánlásainak köszönhetően most a dunaföldvári mentőállomás kaphat életmentéshez szükséges eszközöket” - nyilatkozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

Idén ismét bárki felajánlhatja személyi jövedelemadója 1 százalékát a civil szervezeteknek, köztük a K&H gyógyvarázs számára, így még több intézmény juthat innovatív, a pontos és gyors diagnózis felállítását elősegítő eszközökhöz. A programról további részletek itt olvashatók: https://www.khgyogyvarazs.hu.

               
 

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu