gyerekbiztosítás: egyénileg, csoportosan, pár hétre is

Egész évben nagy a felelősség a szülők vállán, hogy gyermekeik testi épségét megvédjék. A tanév során ebben segítséget jelentenek az óvodák és iskolák, szünidőben viszont a gyerekek nagyobb szabadságot kapnak, így balesetek is gyakrabban előfordulhatnak. A kicsiket ma már táborba is nyugodtabb szívvel engedhetjük el, hiszen elérhető olyan biztosítás, amely kifejezetten a gyermekekkel legtöbbször előforduló balesetekre nyújt fedezetet. Ezek a biztosítások egyénileg és tanintézményen keresztül is köthetőek, akár egy-két hetes időtartamra is.

Sokan számítanak arra, hogy a minden gyermeknek alanyi jogon járó állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás megoldja a család anyagi gondjait egy baleset után. A szülőknek azonban érdemes tájékozódniuk a piaci biztosításokról, amelyek szélesebb körben nagyobb térítést nyújtanak, így megfelelően felkészülhetnek a váratlan esetekre. 

A K&H Biztosítónál lehetőség van a 3 évnél idősebb gyermekeket is biztosítani: számukra összeállítható egy, az egyéni igényeknek megfelelő csomag, illetve a Biztosító a K&H élet-társ életbiztosítás keretén belül a kifejezetten az ő igényeik szerint alakította ki Junior csomagot, amely a gyerekekkel leggyakrabban előforduló eseményekre nyújt fedezetet. Nagy előnye az állami tanulóbiztosítással szemben, hogy 1.000 forintos napi térítést ad balesetből eredő kórházi ápolás esetén, és a gyermek megfelelő ellátására pedig minden műtétnél – betegség esetén is – 150.000 Ft térítést kaphat a család. Ha csonttörés vagy csontrepedés történik, az állami térítés több mint háromszorosát, 10.000 forintot fizet a Biztosító.

„Az állami gyermekbiztosítás ugyan ingyenes, de nem fedezi teljes körűen az esetleges kiadásokat, hiszen csak csonttörés, maradandó egészségkárosodás és baleseti halál esetén fizet. Ez segítség, de nem megoldás arra az élethelyzetre, amelybe a család kerül. Egy jól megválasztott biztosítással baleseti műtét, égési sérülés esetére is kapunk fedezetet.” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetője. “A minőségi gondoskodás havonta egy jobb magazin áráért elérhető – egy tizenkét éves gyermek esetében körülbelül 15 ezer forint a Junior csomag éves díja, miközben a maradandó károsodás mértékétől függően akár félmillió forintos fedezetet is nyújt a biztosítás. Amennyiben a szülő a csomagot fentieken túl egyéb fedezeti körökkel – például betegségből eredő kórházi napi térítéssel – szeretné kiegészíteni, ezt is megteheti majd egy tucat további modulból választva.”

A K&H élet-társ kockázati életbiztosítás sajátossága, hogy ha egy szerződés keretében mind a szülő, mind a gyermek biztosított, és a szülő a gyermek balesete vagy betegsége miatt táppénzes állományba kerül, a biztosító a szülőnek kifizeti a keresőképtelenségi modul biztosítási összegét.

Kifejezetten táborozásokhoz is kínál a K&H Biztosító előre összeállított, kedvezményes díjú biztosítási csomagot. Ebben az esetben a fizetendő díj a tábor jellegétől (pl.: sporttábor), valamint időtartamától függ. Ezt a módozatot a Biztosító a táborok szervezőinek ajánlja, akik így felelősségteljes üdülési lehetőséget tudnak kínálni.

Lehetőség van tanintézményen keresztül, csoportosan biztosítani a gyerekeket. Ilyen esetben előre összeállított biztosítási csomagokból választhatnak a szülők, amelyek díja a biztosítandó gyerekek létszámától is függ, és egy éves időtartamra a biztosítástól függően 800-2.000 forintért köthető egy gyermekre.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, a nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte mintegy 230 lakossági fiókkal többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. 

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 191 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2521 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 5,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu