generációváltás a bankszakmában?

a 11. K&H diákkupán a bankolás jövőbeli irányvonalait vizsgálták a leendő pénzügyi vezetők

A pénzügyi szektorban egyre inkább utat törnek maguknak a fiatalok. Az ifjú tehetségek megtalálására és felkarolására idén 11. alkalommal adott teret a K&H diákkupa, ahol az egyetemi hallgatók és frissdiplomások a bankolás online lehetőségeit vizsgálták. A leendő pénzügyi vezetők többek között a személyes kapcsolattartás virtuális térbe helyezésében és a befektetési-bankolási környezet modernizálásában látják a jövőt.
Miközben az álláskeresők között egyre gyakrabban bukkannak fel a Z generáció tagjai, vagyis akik 2000 környékén születettek, egyre több vezető kerül ki az Y generáció, azaz az 1980-2000 közötti korosztályból. „Számunkra már hagyománnyá vált, hogy lehetőséget biztosítunk a fiatal tehetségeknek, hogy megismerhessék a banki és a biztosítói területek működését és irányítását. Az idén 11. alkalommal megrendezett K&H diákkupán az egyetemi hallgatók és a frissdiplomások nemcsak bepillanthattak a bankok működésének világába, de felelős gazdasági döntéshozóként is kipróbálhatták magukat online bankszimulációs szoftver használatával” – tájékoztatott Végh József, a K&H HR igazgatója.  A pénzügyi kultúra és -tudatosság terjesztését szolgáló versenyre idén 745, az elmúlt években összesen közel 7000 diák jelentkezett, hogy összemérje tudását és tehetségét, és megmutassa a gyakorló banki szakembereknek, ők hogyan látják a bankszakma jövőjét.  
 

a bankolás online lehetőségeit vizsgálták a leendő bankszakemberek

A döntőbe került tíz csapat azt vizsgálta, vajon a jövőben is szükség lesz-e személyes banki kapcsolattartásra, illetve hogyan alakul Magyarországon az online befektetések piaca a digitalizáció fejlődésével. A leendő bankszakemberek szerint a hazai megtakarítók számára a befektetési ismeretek hiánya jelenti a legnagyobb félelmet az online megtakarításokkal szemben, amit a pénzügyi tudatosság növelésével, illetve a befektetési-bankolási környezet modernizálásával – például demo virtuális valuta kipróbálásával – látják megoldani. Az ifjú bankárok a személyes kapcsolattartás átalakulását is előrevetítették, ami a jövőben is fontos marad ugyan, de nem feltétlenül jelent tényleges személyes találkozást, hiszen akár videóchat formájában is megvalósulhat. Az idei nyertesek, Soós Gábor, Plankó Stefánia és Deák Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem csapataként ellátogathatnak Belgiumba. 
 
K&H Diákkupa
 

fiatal vezetők képzése

„A K&H Csoporton belül is egyre több Y generációs vezető van, és a korábbi diákkupák résztvevői közül is többen nálunk dolgoznak. A mostani versenyzők tehát a sikeres szereplésükkel jó eséllyel megalapozhatják karrierjüket, szakmai fejlődésüket, akár szakmai gyakorlat, akár K&H karrierstart! programunk résztvevőjeként. Ez utóbbi kiváló lehetőség a bankszakma iránt érdeklődőknek, hogy több területen is kipróbálják magukat, ugyanis a rotációs program egy éve alatt négy szakterületet is megismerhetnek. Emellett minden korosztály esetében hiszünk a mentorálás erejében, több olyan mentor-mentorált pár is van, akik a program lezárulta után is szoros kapcsolatban maradtak” – hangsúlyozta ki a HR szakember. 

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu
  • +36 1 328 9051