fürdőt akarunk az Operához

A Bohémélet Mimije virágboltot szeretne, míg Leblanc Gergely balettművész parkolóháznak örülne. A Magyar Állami Operaház művészei is szavaztak arra, hogy milyen üzletet vagy szolgáltatást hiányolnak leginkább a környékükről, így az Opera és az Erkel Színház közeléből. A K&H: üzletet ide! programjának keretében ugyanis most bárki bejelölheti egy online térképen, hogy hova és pontosan milyen boltot vagy szolgáltatást szeretne. Az Opera környékén például gyógyfürdőre, zöldségesre és pékségre is érkezett szavazat. 

 
fotó: Herman Péter

Zöldségest, gyógyfürdőt és uszodát többen szívesen látnának az Ó utcában, de pékségre és ruhajavítóra is lenne kereslet az Opera környékén. A K&H: üzletet ide! program online térképen most bárki bejelölheti, hogy hol és pontosan milyen üzletet vagy szolgáltatást hiányol a legjobban, míg mások ötleteit szavazatokkal lehet támogatni.

A lehetőség a Magyar Állami Operaház művészetit is megihlette. Sáfár Orsolya operaénekesnőt Mimi, a Bohémélet főszereplője inspirálta a választásában, míg Leblanc Gergely balettművész a belvárosi közlekedés nehézségei keresett megoldást.

parkolóhelyet és papírvirágot mindenkinek!

Leblanc Gergely, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa, az évad Étoile-ja gyakran szembesül a belvárosi közlekedés nehézségeivel. Ugyan van parkolóház a közelben, és kijelölt fizetőparkolók is találhatók az Andrássy út környékén, de szinte lehetetlen küldetéssel ér fel helyet találni egy jármű számára, főleg az esti órákban. A balettművész – az előadásokra érkező közönségre is gondolva - leginkább egy mélygarázsnak vagy parkolóháznak örülne.

Sáfár Orsolya operaénekesnő ötleteit az Erkel Színházban most futó Bohémélet 2.0 című előadássorozat inspirálta és Mimi papírvirágait befogadó üzletet szeretne a legjobban a II. János Pál pápa térre. De egy nem túl drága, friss szendvicseket, leveseket és salátákat árusító bisztróra is szükség lenne, hogy a bohém srácoknak se kelljen éhezniük. természetesen ezek a szolgáltatások nemcsak az opera karaktereinek, de a nézőknek és a színházban dolgozóknak is nagyon jól jönne.

térkép mutatja a hiányzó boltokat

A www.uzletetide.hu oldalon október első hetéig több mint 41 ezer szavazat érkezett: a legtöbben vegyesboltot szeretnének a lakóhelyük közelében látni. Népszerű még a pékség, a fitneszterem is, de sokan szeretnének a szomszédba bankautomatát is.