folyamatosan bővül a kkv hitelezés

„A K&H-nál év eleje óta folyamatosan bővül a kkv hitelállomány, míg a teljes piacon továbbra sem stabil a növekedés. A piaci trenddel szembemenő kiváló eredményekhez a Növekedési Hitelprogram mellett az is hozzájárult, hogy a vállalkozásoknak a saját igényeikhez igazodó, hosszú távon kedvező finanszírozást kínálunk” – mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

A Magyar Fejlesztési Bank legutóbbi adatai szerint a kedvező második negyedéves eredmények után júliusban újra csökkent a vállalati szektor hitelállománya, mintegy 82,1 milliárd forinttal zsugorodott a vállalati hitelpiac. „A kkv hitelpiac a Növekedési Hitelprogram bevezetése óta eltelt 1 évben a korábbi 4-5%-os csökkenéssel szemben még mindig csak stagnálást mutat, miközben a K&H által a kkv ügyfelek számára folyósított hitelek állománya és a szerződött ügyfelek száma is folyamatos növekszik. Ez 2014 év eleje óta mintegy 16%-os növekedést és több mint 1000 új, kkv hitellel rendelkező céget jelent” – tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.   

„A piaci trenddel szembemenő erőteljes növekedéshez természetesen hozzájárultak a Növekedési Hitelprogram 2. szakaszának kiváló eredményei, de az is kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy nem adott hitelterméket kínálunk, hanem mindig a vállalkozás igényeinek hosszú távon kedvező finanszírozást kívánunk kialakítani partnereinkkel. A mikrovállalkozások a likviditási problémák kiegyensúlyozására elsősorban a gyorsan igénybe vehető, szabadon felhasználható folyószámlahiteleket részesítik előnyben, míg a kisebb értékű eszközök, mint például a járművek, vagy az agrárszektorban jellemzően a mezőgazdasági gépek beszerzéséhez gyakran a lízing konstrukció lehet a legelőnyösebb” – hangsúlyozta Németh László. 

„Fontos azt is látni, hogy a mikrovállalkozói szegmensben kiemelt jelentőségű a felmerülő finanszírozási igények gyors kezelése, ezért a K&H Banknál a teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtásától számítva a hiteldöntés 3 munkanapon belül megtörténik. Pozitív döntés esetén pedig a szerződéskötés és a folyósítás mindössze 1-2 napot vesz igénybe, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vállalkozás 1 héten belül pénzhez juthat” - emelte ki a szakember.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu