fokozódik a hozamvadászat

„Az Európai Központi Bank legutóbbi kamatvágása nem okozott nagy izgalmat a befektetők körében, továbbra is keresettek az euró befektetések. A tovább csökkenő kamatszint miatt azonban fokozódik a hozamvadászat, így a pénzpiaci befektetések helyett a részvény eszközökben érdemes gondolkodni, a forint és deviza befektetések esetében egyaránt” - nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója

„Az Európai Központi Bank legutóbbi kamatdöntő ülésén meglépett csökkentés nem tántorította el a befektetőket az euró befektetésektől. Annak ellenére, hogy a nagy jegybankok közül elsőként az EKB vágta negatív szintre a kamatot, ez a lépés nem mozgatta meg különösebben a befektetőket, hiszen a kamatcsökkentési folyamat egy többéves világszintű trend része, amely nálunk is már lassan két éve tart. Ennek megfelelően a befektetők már régóta keresik a magasabb hozamlehetőséget a forint és a deviza befektetések esetében egyaránt” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„Mivel a deviza befektetések a kiegyensúlyozott portfólió részét képezik, ezért továbbra sem szükséges lemondani azokról, már csak azért sem, mert a hazai befektetők által elérhető euró befektetések hozama továbbra is pozitív. Érdemesebb inkább az alacsonyabb hozamot kínáló pénzpiaci eszközök helyett a részvénypiac irányába mozdulni, akár forint, akár euró befektetés formájában” – javasolja a befektetési szakember. 

„A soron következő holnapi kamatdöntő ülésén már nem várható a múlt havi izgalmak megismétlődése, inkább arra lehet számítani, hogy szóban megerősítik a deflációs veszély elmúltát és a laza monetáris politika folytatását. Ez utóbbi egyben azt is jelenti számunkra, hogy továbbra is nyitva áll az ajtó a hazai jegybank számára az alapkamat újbóli csökkentésére” – tette hozzá a Horváth István. 

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. március 31-én:
teljes kezelt vagyon: 917,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 795,4 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 122,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu