Feszült versenyhangulatban telt a K&H Bank Vigyázz, Kész, Pénz! budapesti középdöntője

A Pest megyei és budapesti iskolások kiválóan teljesítettek a pénzügyi megmérettetésen

Ebben a tanévben hetedik alkalommal hirdette meg a K&H Csoport a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos pénzügyi vetélkedőt. A program célja az iskolások pénzügyi ismereteinek bővítése. Budapesti középdöntőben korosztályonként 5 csapat mérte össze tudását. A legjobb csapatok a júniusi országos döntőben folytatják a versenyt.

Budapestről és Pest megyéből összesen 105 iskola, 551 csapata, 2175 diákkal nevezett a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedőjére. Az első két fordulón továbbjutva ebből a régióból 18 különböző iskola, 20 csapata vehetett részt a középdöntőn. Mind a négy korcsoportból egy csapat jut tovább az országos döntőbe, ahol a másik 7 régió győzteseivel mérik majd össze felkészültségüket pénzügyek terén. A verseny egész éves tematikája pénzügyi tudatosságára, számolási készségekre, pénzügyi fogalmak és gondolkodás elmélyítésére helyezi a hangsúlyt. 

A középdöntősök teljesítményéről Sávainé Ábel Anita fiókvezető, a zsűri elnöke nyilatkozott: „Fontosnak tartottuk az éves tematika összeállításakor, hogy olyan tudást adjunk a gyerekeknek, amelyet később a mindennapjaik során tudnak hasznosítani. A versenyfeladatokban életszerű példákat hozunk, így kerül igazán közel a pénzügyi tematika. Nem kamatszámítás a feladat, hanem a logikus gondolkodás mellett például a pénzügyi tematikájú szöveg megértése, hogy megtanulják, mire érdemes fókuszálni egy-egy pénzügyi kérdésben. Idén is meggyőződhettünk arról, hogy a versenyszellem nagyon erős a gyerekeknél. A diákok hatalmas lelkesedéssel, győzni és tudni akarással vágnak bele a feladatok megoldásába, amit nagy örömmel figyeltem.”

 

A budapesti középdöntő eredménye a következőképpen alakult:

  • az 1-2. osztályosok kategóriájában Dunabogdányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Zúzó nevű csapata nyert, 
  • 3-4. osztályosok közül a Budapest XXIII. Kerületi Fekete István Általános Iskola Bankárnégyes nevet viselő csapata bizonyult legjobbnak 
  • 5-6. osztályosok kategóriájából Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium SZIG Pingvinek csapata került ki győztesen,
  • a legnagyobbaknál, a 7-8. osztályosok versenyében Alsónémedi Széchenyi István Általános Iskola Friends csapatának tanulói arattak győzelmet.

„Az első két forduló feladatai után a csapat már alig várta a következő fordulót. Minden matematika órán gyakoroltunk a versenyre, megnéztük az Ez kész, Pénz! rajzfilmsorozatot, és a szülői segítség is fontos szerepet játszott a felkészülésben. Most a középdöntőn az összetettebb feladatok jelentettek kihívást a gyerekek számára. Úgy gondolom, az ehhez hasonló játékos feladatok és maga a versenyzés is jól fejleszti a gyerekek gondolkodását, segít nekik gyakorlatiasan megközelíteni egy-egy kérdést, de nemcsak a szemléleti és készségfejlesztési oldalról, hanem a csapatszellem szempontjából is sokat ad egy ilyen vetélkedő. Kellemes meglepetés volt, hogy második helyen végeztünk, nagyon örültünk!” – mesélt a felkészülésről Kukné Kovács Beatrix, a Budapesti V. Kerületi Szent István Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola McLaren nevű csapatának felkészítő tanára.

A diákok teljesítményét szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai voltak: 

  • Sávainé Ábel Anita, a K&H Bank közép-magyarországi lakossági régiójának fiókigazgatója, zsűri elnök
  • Hajnissné Anda Éva és Mészáros Enikő, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti II. Tankerületének munkatársai 
  • Pálfi Györgyné Nikoletti Klára, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő tanári tanácsadója. 

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő évről évre rengeteg diák érdeklődésére tart számot. Az idei évben összesen 289 település 443 iskolájából 1644 csapat jelentkezett a versenyre, akik közül most országszerte összesen 160 csapat vehet részt a középdöntőben. Az országos döntő júniusban Budapesten lesz.

 A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.  A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

 

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén: 

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

 

K&H Biztosító 2016. év végén: 

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu