félredobták a labdát a kézis lányok

Mesekönyvre cserélte a labdát Pelczéder Orsolya, Mayer Szabina és Májer Krisztina. Profi kézilabdázóink ugyanis a K&H gyógyvarázs program segítségével a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályának kis betegeit vidították fel a mese varázserejével.

Rengeteg gyermekjátékkal és kedves mosollyal az arcukon érkeztek a kórházba kézilabdás lányaink, Pelczéder Orsolya, Mayer Szabina és Májer Krisztina. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatának fiatal tagjai mesedoktori szerepükhöz is ugyanolyan profizmussal álltak hozzá, akár a mérkőzésekhez. A lányok ugyanis már hetekkel ezelőtt megkezdték az előkészületeket: kiválasztották a korosztályonként legmegfelelőbb meséket és játékokat gyűjtöttek, hogy a beteg gyerekeket jobb kedvre derítsék.

A nagy találkozást nem csak kézilabdásaink várták. A különleges mesedélutánon a példaképek érkezése miatt a gyerekek is nagyon izgatottak voltak. „Minden kisbeteg nagyon várta a kézilabdásokat, számukra ez egy igazán különleges nap. Nagyszerűnek tartom, hogy profi sportolóink arra is időt szakítanak, hogy jót tegyenek, és örülünk, hogy ezúttal bennünket, az itt gyógyuló kicsiket választották. Bearanyozták a napunkat!” – mondta Andavölgyiné Tóth Márta, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető főnővére.

„A gyerekek mindig is közel álltak a szívemhez. Könnyen megtalálom velük a közös hangot, hiszen hasonló őszinteséggel élem az életem, mint ők. Célom, hogy pályafutásom befejeztével edzőként gyerekekkel foglalkozzak, hiszen a sport is örömet és vidámságot tud csempészni az életükbe, csak úgy, mint a meseolvasás. Remélem, hogy a mai látogatásunkkal, az ajándékokkal és a mesékkel emlékezetessé tettük a kis betegek napját” – mondta Mayer Szabina, kézilabdázó.

„Óriási öröm volt, hogy meglátogattuk ezeket a gyerkőcöket. Reméljük, hogy sikerült elfeledtetni velük a kórházi létet, és sokat fognak játszani az új játékokkal” - tette hozzá Májer Krisztina és Pelczéder Orsolya.

A Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház Csecsemő és Gyermek Osztálya kezdetektől, 2013 óta tagja a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programnak, amelyben országszerte 48 egészségügyi intézmény várja az önkéntes meseolvasókat. Aki nem tud személyesen elmenni, de szeretne meseolvasással örömöt okozni a gyerekeknek, az a K&H gyógyvarázs online mesetárán keresztül is elküldheti kedvenc történetét. további információ a khgyogyvarazs.hu oldalon!

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport 2004 óta a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára A program kezdete óta közel 618 millió forint értékben kaptak új műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Eddig összesen 389 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 48 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül pedig 40 kórház kis betegeinek küldhetnek videón is meséket.

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

K&H Bank 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 269 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 876 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,1 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 162,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,14 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,85 milliárd forint

Józsa Renáta