félmillió forint a debreceni gyermekklinikának

Ötszázezer forint értékű műszereket kapott a K&H gyógyvarázs program keretén belül a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete a K&H private banking igazgatóságától. Ezzel 14-re nőtt azon Hajdú-Bihar megyei gyermek-egészségügyi intézmények száma, amiket a K&H gyógyvarázs az elmúlt 11 év alatt támogatott, összesen közel 23 millió forint értékű orvosi eszközökkel.

A K&H 2004 óta működő gyermek-egészségügyi programja, a K&H gyógyvarázs eddig 294 kórháznak és mentőállomásnak vásárolt orvosi műszereket mintegy 520 millió forint értékben. A kezdeményezés az elmúlt 11 év alatt komplex programmá nőtte ki magát, amelyhez a K&H Csoport különböző részlegei, dolgozói, ügyfelei és partnerei is csatlakoztak felajánlásaikkal, ezzel elősegítve, hogy az orvosok pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket.

A K&H private banking igazgatósága immár hatodik alkalommal csatlakozott a K&H gyógyvarázs programhoz, és ügyfelei döntése alapján félmillió forintos támogatását a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete kapta. A támogatásból az Intézet egy gyógytorna szobát szerel fel tornaeszközökkel, amelyek segítségével az elhízással illetve cukorbetegséggel küzdő gyermekek megkezdhetik az életmódváltás alapjainak elsajátítását.

„Ügyfeleink felajánlása révén az elmúlt hat évben összesen 3,2 millió forinttal tudtunk hozzájárulni a magyar gyermekegészségügy fejlesztéséhez, a beteg gyerekek mielőbbi gyógyulásához” – mondta Szabó Sándor, K&H private banking igazgatóság vezetője. „Az elhízás és a cukorbetegség napjaink egyik vezető egészségügyi problémája, amely sajnos egyre gyakrabban érinti a gyermekeket is. Éppen ezért vagyunk biztosak abban, hogy támogatásunk idén is jó helyre kerül, és hozzájárul ahhoz, hogy a Hajdú-Bihar megyei gyermekek hatékony kezelést kapjanak, elsajátíthassák a megfelelő életvitelhez szükséges ismereteket és így majd később felnőttként is egészséges, teljes életet élhessenek.”

A K&H gyógyvarázs egyik fontos alapelve, hogy országos kiterjedésű legyen, és hazánk minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy az elmúlt 11 évben a K&H gyógyvarázs 520 millió forint támogatási összegéből 354 milliót vidéki intézmények kaptak, ami átlagosan 18,6 millió forintot jelent megyénként. A Hajdú-Bihar megyei gyermek-egészségügyi intézmények a teljes támogatási összegből közel 23 millió forint értékben részesültek, a Debreceni Egyetem Klinikai KözpontGyermekgyógyászati Intézete pedig a 14. intézmény a megyében, amelyet a K&H gyógyvarázs program támogatott. 

„Napjainkban életünk felgyorsult, egyre kevesebb idő és pénz jut az egészséges életmód elsajátításra és megélésére, pedig erre különösen nagy szükség lenne a gyermekkorban. A kórházak és egészségügyi intézmények leginkább a betegségek kezelésével tudnak foglalkozni, pedig fontos lenne a megelőzés egyre szélesebb bázisra helyezésére is. Nagyobb odafigyeléssel ugyanis sok későbbi megbetegedés megelőzhető és így a felnőttkori egészség megőrizhető, ami nem csak pszichésen és szociálisan, de gazdaságilag is nagyon előnyös lenne. Mivel csekély összeg áll rendelkezésre, hogy ez irányba elindulhassunk, sokat jelent számunkra, hogy a K&H és ügyfelei gondolnak arra, hogy adományaikkal segítsék a kórházak működését. A felajánlott összegből vásárolt sporteszközök segítségével folytatni tudjuk a Klinikánkon már megkezdett munkát, és emelni tudjuk az ellátás minőségét, hozzájárulva a területünkön gondozott cukorbeteg és túlsúlyos gyermekek gyógytornájához és egészséges életmódra neveléséhez” – fejtette ki Dr. Felszeghy Enikő, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermekgyógyász-Diabetológusa.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.
A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 179 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 442 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 28,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -29,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 128 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • r.pete@well.hu