Felavatták a K&H új székházát

Befejeződött a K&H új székházának kivitelezése, ma került sor az épületkomplexum avató ünnepségére. A két egymás melletti épület, amely modern, a kor követelményeinek megfelelő munkakörnyezetet biztosít a K&H Csoport mintegy 2 500 dolgozójának, a Millennium Városközpontban épült fel. A beruházás költsége 100 millió euró volt és a projekt pályázik az arany fokozatú LEED minősítésre. Az új székház jelentősen csökkenti a központi területek működési költségeit - csak az energiakiadások várhatóan 30-40%-kal lesznek alacsonyabbak.

A K&H Csoport 2008-ban írta alá a szerződést új székházának fejlesztésére a TriGránit vállalattal. A mai napon került sor az épületkomplexum avató ünnepségére. A campus-jellegű székház a Millennium Városközpont területén, mintegy 76.000 négyzetméteren épült fel, háromszintes mélygarázzsal. Az 54.000 négyzetméteres „K” épületet - melyből 28.000 m2 az irodaterület - a K&H megvásárolta, míg a 22.000 négyzetméteres „H” épületet, amelyből kb. 9.500 négyzetméter az irodaterület, bérbe vette. Mindkét épület tervezője a Finta Építésziroda, fejlesztője a TriGránit Fejlesztési Zrt.

„Mindig is hangsúlyoztuk, hogy Magyarország a KBC Csoport egyik hazai piaca és a KBC hosszú távon elkötelezett az ország és a K&H iránt. Elkötelezettségünket az is bizonyítja, hogy Magyarország jelenleg legnagyobb, mintegy 100 millió euró értékű irodaház ingatlanfejlesztését, a K&H Csoport új székházának építését a nehezebb gazdasági körülmények között is töretlenül folytattuk” – mondta Marko Voljč, a KBC Csoport közép- és kelet-európai és oroszországi üzleti egységének vezérigazgatója.

„Jelenleg a K&H Csoport tagjai a főváros különböző pontjain, több székhelyen helyezkednek el, számos központi épületben és kisebb irodaházban dolgoznak a munkatársak. Az új székház növeli a hatékonyságot és költségkímélőbbé teszi a működést azáltal, hogy egy helyen dolgozik a K&H Csoport összes központi területe – a K&H Bank, a K&H Biztosító, a K&H Alapkezelő, a K&H Lízing és a K&H Csoportszolgáltató, illetve a KBC Global Services. A modern műszaki megoldások és a közös irodaház miatt a központi területek működési költsége jelentősen csökken” – emelte ki Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. Majd hozzáfűzte: „Az épületek tervezésénél és megvalósításánál korszerű, élvonalbeli megoldásokat alkalmaztunk, a környezettudatos elveket maximálisan érvényesítve. Ezzel a mintegy 2 500 munkatárs számára egyszerre modern, dinamikus és egészséges munkakörülményeket, inspiráló környezetet teremtünk, s tovább növeljük a K&H, mint munkaadó vonzerejét a meglévő és jövőbeni kollégák szemében”.

A K&H elsőként indította el a beruházást a LEED® minősítési kategóriában, amely az egész világon elismert minősítést nyújt a beruházásnak. A K&H ezzel a magyar ingatlanpiacon úttörő szerepet vállal, Magyarországon ez az első olyan épület, amely nemcsak hatékonyan üzemeltethető, hanem már a kivitelezés során is szigorú környezettudatossági és fenntarthatósági kritériumok figyelembevételével épült. A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design, "kiváló energiahatékonysági és környezetvédelmi tervezés") egy világszerte elismert rendszer, amely a magas teljesítményű és környezetbarát épületek tervezését, építését és működtetését minősíti.

Az új székház tervezésénél, kivitelezésénél a gazdaságosság mellett fontos szempont a környezettudatosság és fenntarthatóság; a gépészeti és elektromos működési alapelvek, illetve berendezések, az akusztikai, ergonómiai és műszaki megoldások, valamint a zöld tetőkertek és teraszok mind a környezetbarát működést biztosítják. Az árnyékolástechnika használatával az üvegfelületek nem 60% fényt szűrnek ki, hanem 60%-ot engednek be, így az áramfelhasználás is kevesebb lesz. A megújuló energiaforrások kiaknázásával az energiafelhasználás várhatóan 30-40 százalékkal alacsonyabb lesz, mint korábbi épületeinkben, így működési költségeink is lényegesen csökkennek.

Magyarországon egyedülálló technikai megoldások, bútorozás és színvilág várja az ügyfeleket a székház területén hamarosan megnyíló új, központi bankfiókban is.

„Magyarország második legnagyobb pénzintézeteként célunk, hogy ügyfeleink igényeit minden időben kielégítsük és a körülmények szerinti legteljesebb palettát nyújtsuk számukra egyetlen márkanév alatt. Ez az elkötelezettségünk itt, az új székházban és az új bankfiókkal, a biztosító és lízing ügyfélszolgálattal fizikailag is megnyilvánul, hiszen a központi kollégák, a központi bankfiók és az ügyfélszolgálatok egy helyre kerültek. Az új fiók egyedi ügyféltéri berendezése biztosítja, hogy tanácsadó kollégáink és az ügyfelek valódi partnerként tudjanak tárgyalni egy modern, dinamikus, a kor igényeinek megfelelő környezetben" - mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató helyettese, a Lakossági divízió vezetője.

A K&H Csoport új székháza számokban:

nettó összterület: 76 000 m2
homlokzat - üvegfelületek: 23 000 m2
összes beton mennyisége: 21 500 tonna
az épület magassága: 27,5 - 35 méter (7 emelet)
tárgyalók száma: 90
felvonók száma: 24
gépkocsi parkolóhelyek száma: 743 (minden harmadik dolgozónak parkolóhely áll rendelkezésére)
motor és kerékpártároló: 159 hely
étterem: 1 600 adagos konyha
ülőhelyek száma az étteremben: 296
teakonyhák száma: 56
magáncélú „telefonfülkék” száma: 72

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya-szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír-kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 420 biztosítást értékesítő helyi képviselőjén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalkozásokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik (ticker kód: „KBC”).

Főbb adatok:

K&H Bank
2011. szeptember 30-án:
Saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 203 milliárd forint
Mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 977 milliárd forint
Adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. szeptember 30-án:
Saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,3 milliárd forint
Mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,4 milliárd forint
Biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
Adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

K&H Csoport
  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu