fektessen a Z generációba

K&H prémium gyermekközpontú származtatott alap

A világgazdaság fejlődése, a népesség növekedése és a fogyasztási szokások változása is kedvezően hat azokra a világcégekre, amelyek kiszolgálják a gyermekekhez kapcsolódó fogyasztási igényeket. A K&H prémium gyermekközpontú alap ezeknek a vállalatoknak a teljesítményéből nyújt részesedést. 

kids2.png

A fejlett gazdaságok többsége mára túljutott a válság utáni kilábalás szakaszán, és a bővülési fázisba lépett, a bérek emelkednek, az alacsony kamatkörnyezet pedig a fogyasztást ösztönzi. De nem csak a gazdaság, a népesség is növekszik, hiszen világszinten egyre több gyermek születik. Mindeközben a fogyasztási szokások is átalakulnak, hiszen az alapvető fogyasztási cikkek megvásárlásán túl több pénz jut a magas minőségű prémium termékekre, a családon belül emelkedik a gyermekekre fordított összeg, és a mostani gyerekek, azaz a Z generáció, sokkal hamarabb és intenzívebben bekapcsolódik a vásárlás folyamatába, mint elődeik.

„Mindezek a hatások együttesen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyermekekhez kapcsolódó fogyasztási igényeket kiszolgáló vállalatok tovább növekedjenek, és a következő években is bővítsék bevételeiket. A K&H prémium gyermekközpontú alapba ezért olyan világcégek részvényeit válogattuk be, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal végigkísérik a gyermekeket a csecsemőkortól az ifjú felnőttkorig” - tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A K&H prémium gyermekközpontú alap 30 nemzetközi nagyvállalat részvényeinek teljesítményéből nyújt 50%-os részesedést, a befektetett tőke 95%-os védelme mellett. Az alapban megtalálható az egészségügyi szektor vezetői (Bayer, Pfizer), a legnagyobb babaápolási, háztartási tisztítószer és szépségápolási cikk gyártók (Procter & Gamble, Johnson & Johnson), a nagy élelmiszeripari cégek és gyorsétterem láncok (Nestlé, Coca-Cola, McDonald’s), a játék- és ruházati ipar (Nike, Apple, Mattel, Hasbro), és a szórakoztatóipari vállalkozások (Time Warner, Walt Disney) is. A futamidő kiválóan illeszkedik a K&H tartós befektetési számlák lekötési periódusához, így az alap tartós befektetési számlán elhelyezve és a futamidő végéig megtartva mentesül a kamatadó és egészségügyi hozzájárulás alól.

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 582 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 38,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 142,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu