Facebook és Amazon részvények a hazai befektetők számára

K&H kettős kosár 3 alap

A tőke- és hozamvédett alapok kínálatában igazi újdonság a már jegyezhető K&H kettős kosár 3 alap. Az alap egyszerre két befektetési történetet tesz elérhetővé a megtakarítók számára: az elsődleges hozam világválogatott részvények teljesítményét követi, míg a Facebook és az Amazon részvényeinek emelkedése esetén bónusz hozamot nyújt.

elsődleges hozam: „világválogatás” részvényekkel 

A négyéves futamidejű K&H kettős kosár 3 alap lényege, hogy kettős szerkezetű, azaz a befektetők számára kétszintű befektetési lehetőséget nyújt, a tőke védelme mellett. Az alap elsődleges hozamként részesedést nyújt húsz kedvező pénzügyi mutatókkal rendelkező nemzetközi cég részvényeinek futamidő alatti növekedéséből. „Olyan világcégek papírjait válogattuk össze, amelyek alacsony eladósodottsági szinttel, kiemelkedően jó likviditással, stabil árbevétellel, kedvező profitkilátásokkal és jövőképpel rendelkeznek, részvényeik pedig könnyen értékesíthetőek és csupán mérsékelt árfolyamkilengés jellemzi őket. A cégek kiválasztásnál arra is törekedtünk, hogy földrajzilag és szektorok szerint egyaránt változatosak legyenek, hiszen a hasonló szempontok szerint összeállított K&H fix plusz 15 és 20 esetében is jelentős extra hozamra számíthatnak a befektetők. A most esedékes lejáratkor az előbbi 23%-ot, míg az utóbbi 33%-ot meghaladó hozamot nyújt a 2 évet meghaladó futamidőre” - tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. 

bónusz hozam: az online nagyágyúkkal

„Ami azonban ennél is izgalmasabb, hogy az alap bónusz hozamra is lehetőséget biztosít, mégpedig a két online óriás, a Facebook és az Amazon részvényeinek emelkedése után. Amennyiben a két online nagyágyú bármelyikének részvényárfolyama a futamidő első évének végére az indulási érték felett tartózkodik, úgy az alap 5% plusz hozamot fizet ki a futamidő végén. Ez pedig a Facebook és az Amazon növekedési terveit és a méretükből eredő versenyelőnyöket látva igencsak valószerű” – emelte ki a befektetési szakember. „A bónusz hozamra lehetőséget kínáló kettős kosár alapjaink igen népszerűek a hazai megtakarítók körében, hiszen így a leggyorsabban fejlődő világcégek növekedéséből profitálhatnak, méghozzá tőkevédett formában. Míg az alapcsalád első tagjánál az amerikai ingatlanpiac, addig a K&H kettős kosár 2 alapnál az Apple és a Google növekedése esetén fizet bónusz hozamot az alap. Így az alapcsalád legújabb tagjával egy újabb izgalmas és befektetési szempontból igen figyelemreméltó szektort, az amerikai online piacot építjük be a termékbe” – hangsúlyozta Zobor Zsuzsanna.

Facebook mint a világ legnagyobb internetes közösségi oldala jelenleg 1,28 milliárd havonta legalább egyszer aktív felhasználóval büszkélkedhet. A cég a legkomolyabb versenytársaival (Twitter, LinkedIn) szemben nyereséges, online reklámbevételei pedig az amerikai piacon 2014 végére már megelőzhetik a piacvezető Google-ét. Emellett a mobilhirdetésekből származó bevétele is komoly ütemben bővül, csak az elmúlt egy évben közel megnégyszereződött, köszönhetően a célzott, a felhasználók érdeklődési körének megfelelő hirdetések alkalmazásának. Növekedési szándékait pedig jól mutatja, hogy cégfelvásárlásaival igyekszik letarolni a teljes mobiltelefonos hirdetési piacot (Instagram, WhatsApp).

A világ legnagyobb internetes áruháza, az Amazon Észak-Amerika mellett érdekelt a nyugat-európai és több feltörekvő piacon is, és ma már Magyarországra is vállal kiszállítást az USA-ból és nyugati-európai boltjaiból egyaránt. Emellett más területeken (pl. elektronikus könyvek, okostelefonok, stb.) is a piac legnagyobbjai közé törekszik. A 2007-ben elindított Kindle e-könyv olvasó termékcsaláddal forradalmasította az e-könyv ipart, és mára a világ e-könyveinek több mint 60%-át értékesíti. A cég az elmúlt hetekben piacra dobta első okostelefonját is, amellyel nem titkolt célja, hogy az e-könyv olvasó piachoz hasonlóan egy magas képességű műszaki cikkel az Amazon szolgáltatásaihoz (internetes filmnézés, zenehallgatás) kapcsolják a fogyasztókat. A cég tulajdonában van a világ legnagyobb filmes adatbázisa az imdb.com is, és mindezek mellett élen jár a felhő alapú webes szolgáltatások területén is, ahol olyan versenytársakat előz meg, mint a Google, az IBM vagy a Microsoft.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

A K&H Csoport a következő 4 évben továbbfejleszti digitális megoldásait, így összességében 6 milliárd forint összegben ruház be digitális szolgáltatásokba.

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. március 31-én:
teljes kezelt vagyon: 917,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 795,4 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 122,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu