ezért nem járnak operába a fiatalok

Kevés fiatalnak adatik meg a lehetőség ma Magyarországon, hogy elit kultúrához tartozó eseményen vegyen részt, így nem csoda, ha nehezen értik és szeretik meg a műfajt. A K&H a hátrányos helyzetűekért program célja, hogy az elmaradott régiókban élő gyermekek is eljuthassanak ilyen előadásokra, mivel ezek nagyban fejlesztik a gyermekek kreativitását,  hozzájárulnak lelki fejlődésükhöz, és így növelhetik esélyeiket felnőttkorukra.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program és a Magyar Állami Operaház közreműködésének köszönhetően 50 tanuló vehetett részt vasárnap a Jancsi és Juliska című meseoperán. Ők azon kiváltságos fiatalok közé tartoznak, akik már jártak operában, hiszen a legfrissebb hazai felmérések  szerint a 15-29 éves korosztály 91 százaléka sosem volt még opera, operett vagy balett előadáson. A fiatalok különböző csoportjaiban nagyon eltérőek a kultúrához való hozzáférés lehetőségei, mivel a minőségi kulturális kínálat az ország néhány nagyobb városába frekventálódik. A vidéki településeken, a nagyvárosoktól messze élő fiatalok lehetőségei ezért korlátozottak. Amit pedig nem ismerünk, azt szeretni sem tudjuk. 

„A hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek nagyon ritkán vagy akár soha nem jutnak el kulturális előadásokra. A K&H a hátrányos helyzetűekért programunk előadóművészeti eseményeinek segítségével szeretnénk ezekkel a gyermekekkel is megismertetni a kultúra sokszínű világát, amely bővíti ismereteiket, pozitívan hat szellemi és lelki fejlődésükre, kreativitásuk, fantáziájuk élénkülésére. Mivel a fiatalabb generáció hétköznapjaiba nem épülnek be az opera, operett vagy balett előadások, fontosnak tartjuk, hogy ilyen különleges színdarabok látogatásában is segíteni tudjuk őket, mert hisszük, hogy minden minőségi élmény növeli esélyüket egy boldogabb, teljesebb felnőttkorra” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

„Bár az Opera mint intézmény és műfaj első pillantásra a magas művészet elefántcsonttornyának tűnhet, a dalszínházi forma a fiatalok számára is érvényes üzenetet és valódi élményt hordozhat. Éppen ezért számos olyan kezdeményezést hoztunk létre, amely kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg” – mondta Gyüdi Melitta, a Magyar Állami Operaház klubmenedzsere. „A középiskolások számára indított OperaKaland elnevezésű színházi oktatási programunkban eddig az ország minden pontjáról csaknem 175 ezer diák vett részt, és láthatott megfelelő szakmai felkészítés mellett olyan könnyen befogadható előadásokat, mint a Szöktetés a szerájból, a West Side Story vagy a Bohémélet 2.0. Folyamatosan nagy az érdeklődés A varázsfuvola iránt is, amiből az óvodások számára Parázsfuvolácska címen készült zenés daljáték. Az Útravaló CD pedig a felnövekvő nemzedék minden tagja számára megteremti a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerüljön az opera műfajával. Beavató programjainknak, az elmúlt évek friss szemléletű rendezéseinek, az aktív közösségi média jelenlétnek és nem utolsó sorban a Facebookon futó karzatjátékának eredményeként a hagyományos előadásokat is egyre nagyobb számban látogatják a kíváncsi fiatalok” – részletezte az izgalmasabbnál izgalmasabb programokat Gyüdi Melitta. 

A K&H a hátrányos helyzetűekért programról 
A K&H a hátrányos helyzetűekért program két és fél éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket abban, hogy különleges kulturális élményekkel gazdagodjanak. Ennek jóvoltából eddig több mint 2000 gyerek vehetett részt színházi előadáson.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.  A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu