évente érdemes felülvizsgálni a banki számlacsomagokat

A vállalkozói számlacsomagok lényegesen költséghatékonyabbak és leegyszerűsítik a kkv-k banki ügyeinek intézését, mint ha külön-külön igényelnék az egyes szolgáltatásokat. Érdemes azonban ezeket évente felülvizsgálni, mert a folyamatosan bővülő számlacsomagok emelkedő számú és mértékű kedvezményeket nyújtanak, valamint számos kiegészítő szolgáltatás díjmentesen igényelhető.

Az ma már a vállalkozók többsége számára nyilvánvaló, hogy költséghatékonyabb, ha a vállalkozás pénzügyeinek intézése egy bankon belül történik. Azt is érdemes azonban figyelembe venni, hogy a szerződött szolgáltatások kezelését jelentősen leegyszerűsítheti, ha azok számlacsomagban vannak, emellett pedig a csomagdíjak lényegesen kedvezőbbek, mint az abban foglalt szolgáltatások külön-külön véve. „Mivel a vállalkozások számára kínált számlacsomagok folyamatosan változnak, bővülnek, így érdemes azt legalább évente felülvizsgálni, hiszen az újabb számlacsomagok emelkedő számú és mértékű kedvezményes tranzakciókat tartalmaznak. Az alacsonyabb banki költségek mellett pedig számos olyan kiegészítő szolgáltatás is igénybe vehető, mint a vállalkozói e-bank, mobilbank, üzleti terminál, de igényelhető díjmentes betegség-, baleset-, utazás- és poggyászbiztosítás, illetve a vállalkozás vezetőjének életbiztosítása is. Ezeknek a kedvezményeknek az igénybevételéhez pedig nincs forgalmi vagy árbevételi előírás” – mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője. 

„Az igénybe vett banki szolgáltatások évente legalább egyszeri felülvizsgálatát azért is tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a kkv vezetők körében végzett felmérésünk is azt mutatja, hogy még egy kedvező számlakonstrukció esetén is nehezen váltanak a vállalkozások. Egy olyan számlakonstrukció, amely a lekötött betétekhez hasonlóan kedvező kamatozást és minimális kockázatot, de a látra szóló megoldások rugalmasságát kínálja, a vállalkozások harmadát egyáltalán nem érdekli, és csupán a megkérdezett kkv vezetők negyede élne a lehetőséggel. Holott a költségmegtakarítás és a kényelmesebben elérhető, intézhető banki tranzakciók minden kkv számára előnyösek lehetnek. Érdemes tehát némi időt áldozni erre, hogy aztán éves szinten látványos költséget takaríthasson meg a cég a banki költségeken” – hangsúlyozta Németh László.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu