év végi feltöltődés SZÉP Kártyával

A Széchenyi Pihenő Kártya közel két éve került be a kedvezményes adózású béren kívüli juttatási formák közé, és a kezdeti kivárást követően most már a legnépszerűbb cafeteria elemek egyike. Amellett, hogy eseti és rendszeres juttatásként is adható, igénylése során minimális adminisztráció szükséges a munkáltatók részéről, míg a munkavállalóknak széles körű felhasználási lehetőséget biztosít. Év végén pedig különösen nagy figyelmet kap, hiszen plusz juttatással lehet jutalmazni a munkavállalókat SZÉP Kártyán keresztül.

Az év vége a munkáltatók szempontjából – többek között – a cafeteria választás időszaka, ugyanis a béren kívüli juttatások szerves részét képezik a cég jövő évi költségvetésének. A cégvezetőknek érdemes átgondolni, hogy munkavállalóinak melyik és milyen mértékű béren kívüli juttatást fognak nyújtani. Az egyik ilyen elem lehet a SZÉP Kártya, ami 2011-ben került be a választható cafeteria elemek közé, és a kezdeti bizonytalanságot követően jelenleg már a top 3 béren kívüli juttatás között szerepel. A Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb adatai szerint október végén több mint 22.000 munkáltató összesen közel 900.000 dolgozója használ SZÉP Kártyát.

 „Az év vége kiemelt időszak, hiszen az elektronikus cafeteria utalványon keresztül eseti jelleggel plusz juttatást lehet adni a munkavállalóknak, amivel a vállalkozások évről évre élnek is. Tavaly decemberben a 2012-es év feltöltéseinek 12%-a realizálódott K&H SZÉP Kártyákon, ami 857 millió forint feltöltést jelentett a három alszámlára összesen. Ezzel szemben idén januárban az egész évi feltöltések aránya csupán 5% volt, és harmad annyi millió forint feltöltés történt decemberhez viszonyítva. A szálláshely és vendéglátás alszámlák forgalma a nyári hónapokban a legerősebb, de az év végén ismét többen használják ki a két alszámla nyújtotta lehetőségeket, a téli ünnepekkel összefüggésben” – mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője. A SZÉP Kártya népszerűsége annak tudható be, hogy csökkenti a vállalkozások adminisztrációs terheit, és könnyen beépíthető a már meglévő béren kívüli juttatások mellé eseti és rendszeres jelleggel is, míg a munkavállalóknak a különböző – szállás, vendéglátás, szabadidő – alszámlák széleskörű felhasználási lehetőséget nyújtanak. Emellett az elfogadói oldalon is egyszerűbb, mint a papír alapú utalványok, ugyanis kevesebb adminisztrációval és alacsonyabb költségekkel jár, valamint gyorsabb pénzhez jutást biztosít. Az okostelefonra optimalizált alkalmazással a kártyabirtokosok kényelmesen és gyorsan lekérdezhetik K&H SZÉP Kártya egyenlegüket, valamint a közelben található elfogadóhelyek listáját is. Új igénylés esetén a K&H-nál a szerződéskötés díjmentes és minimális adminisztrációval jár, ráadásul az utalvány megrendelését, feltöltését és a főkártya igénylését is elektronikus úton elindíthatja a munkáltató. A munkáltatói adóteher mértéke 2014-ben sem változik, továbbra is kedvezményes, 35,7%-os adóteher mellett adható, 450.000 forint éves keretösszegig.

„A tavaly feltöltött utalványokat 2014. május 31-ig lehet felhasználni, ezt követően a kibocsátó intézmény visszautalja a megmaradt összeget a munkáltatónak. Az így beérkező összeget a munkáltatónak egyéb bevételként kell lekönyvelni, ami a társasági adóalapot növeli. Érdemes lehet ezért felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására” – tette hozzá a szakértő.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd forint

K&H Biztosító 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 30-221-3611, 350 7390
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu, sajto@kh.hu
  • www.kh.hu