erre figyeljünk utazás előtt, hogy biztos legyen a pihenés

Fokozatosan változnak az utazással kapcsolatos szabályok, így érdemes tisztában lenni a külföldi utazás tervezése során azzal, hogy az úticélul választott országra érvényes-e az utasbiztosításunk. A K&H utasbiztosítása azokra az országokra is kiterjed, amelyek ugyan szerepelnek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek listáján (I. kategória), de kizárólag a COVID-19 járvány miatt kerültek fel oda.

Tekintettel a javuló járványhelyzetre, az utazási szabályokban történő folyamatos változásokra, a K&H Biztosító módosította az utasbiztosításokra vonatkozó feltételeit. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a biztosítás kiterjed azokra is, akik olyan országba utaznak, amelyet az utazás kezdetekor – azaz a beutazás napján – a Külgazdasági és Külügyminisztérium kizárólag a világjárvány miatt sorolt az utazási célpontként nem javasolt államok közé. A nem javasolt országok listája a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek oldalon található.

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese azt mondta: „Az utasbiztosításunk azokat a károkat is téríti, melyek a COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatosak, ha az érintettnek van védettségi igazolványa és papíralapú oltási igazolása, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha az olyan 18 év alatti személyt érint, aki védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete alatt áll.”

Hozzátette: „Fontos, ha esetleg külföldön a járvány miatt karantént rendelnek el és emiatt nem tud hazautazni valaki, akkor az utasbiztosítás meg is hosszabbítható.”

A K&H felhívja a figyelmet, hogy minden külföldi utazásra érdemes megkötni az utasbiztosítást, ami egy esetleges betegség vagy éppen baleset esetén komoly kiadásoktól mentesítheti az érintetteket.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu