erős évkezdet a befektetési alap piacon

áramlik a pénz a vegyes és a kötvényalapokba

„Erősen indult az év a befektetési alap piacon, több mint 62 milliárd forinttal növekedett a befektetési alapok állománya. Ez főként annak tudható, hogy felgyorsult a beáramlás a kötvény és a vegyes alapokba, e két alaptípusban több mint 42 milliárd forint megtakarítást helyeztek el. Ez az irány továbbra is jó lehet, mivel márciusban újabb kamatcsökkentésre lehet számítani” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„Erősen indult az év a befektetési alap piacon, a BAMOSZ legfrissebb adatai alapján több mint 42 milliárd forinttal növekedett a befektetési alapok vagyona. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a tavaly év véginél is lendületesebb volt a tőkebeáramlás a kötvény és a vegyes alapokba. Ebben a két alaptípusban több mint 62 milliárd forintot helyeztek el a befektetők. Ezzel felgyorsult az eddigi trend, amely szerint a pénzpiaci alapokból a magasabb hozamlehetőséget kínáló kötvényalapokba, illetve a komplett portfóliót nyújtó vegyes alapokba helyeződnek át a megtakarítások” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója

„Akik már korábban meglépték ezt, azok egyértelműen jól jártak, hiszen az Európai Központi Bank januári kötvényvásárlási programjának bejelentése kedvezően hatott a kötvénypiacokra. Ez az irány pedig a továbbiakban is jó lehet, mivel a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi nyilatkozatai alapján márciusban újabb kamatvágás jöhet” – tanácsolja a befektetési szakember. 

„Egy új trend kezdete is látható, hiszen januárban újra emelkedett az árupiaci alapok állománya. A beáramlás ugyan egyelőre nem jelentős, azonban a kőolajárak zuhanórepülésének véget értével ismét erősödésre lehet számítani. Így a mostani, átmeneti időszak jó vételi alkalmat kínál. Azok számára pedig, akik a részvénypiacokon akarnak kockáztatni, inkább >csomagolással<, azaz vegyes vagy tőkevédett alapok formájában javasoljuk a részvényeket, hiszen továbbra is jelentős árfolyam-ingadozásokra lehet számítani” – javasolja Horváth István. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 179 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 442 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 28,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -29,1 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. december 31-én:
teljes kezelt vagyon:  1011,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 873,2 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  138,4 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 128 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu