Emlékező alapot indít a K&H

„Az észak-afrikai zavargások, illetve a japán katasztrófa is jól mutatja, hogy sajnos bármikor történhet olyan politikai, gazdasági vagy természeti esemény, amelynek hatására a részvény- és nyersanyagpiacok jelentős ingadozást produkálnak. A továbbra is alacsony kamatkörnyezet miatt ugyanakkor korlátozott a biztonságos bankbetétekben elhelyezett megtakarítások hozama, ezért idén is folytatódhat az a trend, miszerint a lakossági megtakarításokon belül egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a biztonságos, ugyanakkor a betéteknél magasabb hozamot ígérő befektetési alapok” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Nem kell lemondani a bankbetétek biztonságáról akkor sem, ha a részvénypiacok emelkedéséből szeretnénk profitálni, hiszen történhet bármi a tőkepiacokon, a tőke- és hozamvédett alapok megőrzik a befektetett tőkét, és emellett még magas fix hozamot is garantálnak. A tavalyi évben egyértelműen a háromszor fizető alapok voltak a K&H Alapkezelő legnépszerűbb tőke- és hozamvédett alapjai, „Az ügyfelek egy jelentős részénél továbbra is a biztonságra törekvést tapasztaljuk, miközben igény van a többszöri hozamfizetésre, ezért idén is folytatjuk ennek az alapcsaládnak a bővítését, sőt, a legújabb háromszor fizető alapot egy emlékező funkcióval tesszük még vonzóbbá. Az április 29-ig jegyezhető K&H háromszor fizető emlékező alap az első évben 9% fix hozamot fizet, a második évben és a futamidő végén pedig 30 nemzetközi vállalat részvényének teljesítményéből nyújt részesedést, de minimum 3% hozamot biztosan kapnak a befektetők. Az emlékező funkció pedig azt jelenti, hogy az alap megjegyzi a második kifizetett hozamot, és azt berögzíti a harmadik hozam minimumaként. Tehát a harmadik alkalommal kifizetett hozam nem lehet kevesebb a második alkalommal kifizetett hozamnál” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A háromszor fizető alapok népszerűségét mutatja, hogy az eddig kibocsátott 12 ilyen típusú alapban kezelt teljes vagyon megközelíti az 50 milliárd forintot. A legelső háromszor fizető alap most érkezett a második kuponfizetéshez. Az első évi 11%-os kupon után, most további 13,35% hozamot fizet az alap a második év végén, bizonyítva, hogy tőke- és hozamvédelem mellett is lehet kedvező hozamokat elérni.

„Az elmúlt két hónap tapasztalatai azt mutatják számunkra, hogy folytatódik a tartós befektetési számla (tbsz) és a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) tavalyi népszerűsége, hiszen már több ezer ügyfél nyitott nálunk ilyen számlákat csak az idén. Természetesen továbbra is ajánljuk ezeket a megtakarítási formákat, hiszen a nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezett megtakarítás után nem kell kamatadót fizetni, miközben a befektetett összeg után adójóváírást lehet igénybe venni, ami tovább növeli a megtakarítás hozamát. Amennyiben pedig ügyfelünk az alapot tartós befektetési számlára vásárolja meg, a megtakarítása kamatadó kedvezményt élvezhet” – javasolja a vezérigazgató.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 243 lakossági fiókkal, valamint közel 600 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője.  A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3223 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 36,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 27,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2010. december 31-én:
teljes kezelt vagyon: 796 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 124 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 642 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 102,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált):

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 350 7390/118
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu