emelkedő és csökkenő részvénypiaci teljesítmény esetén is pozitív hozam

K&H negatív is pozitív tőkevédett származtatott alap

„Eddig nem látott befektetési szerkezetet kínál a K&H Alapkezelő a hazai befektetők számára, aminek különlegessége, hogy nemcsak a mögöttes indexkosár növekedéséből kínál részesedést, hanem a befektetőt akkor is pozitív hozamban részesíti, amikor a piacok teljesítménye visszaesik. A K&H negatív is pozitív tőkevédett származtatott alap megoldás lehet azoknak, akik továbbra is profitálni akarnak a részvénypiacokon” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Az idei évet optimista hangulatban kezdték a tőkepiacok, és az árfolyamok is lendületesen emelkedtek. Ezzel párhuzamosan a világgazdaság növekedési lendülete is javulni tudott az év elején, azonban az első néhány hónap optimizmusa után egyre visszafogottabbak a növekedési kilátások. A befektetők így olyan döntési helyzetbe kerültek, amikor kétféle lehetőség közül választhatnak: vagy maradnak a részvénypiacon, és kihasználják a jelenlegi jó hangulatot, vagy realizálják az elmúlt hónapokban elért profitot.

A K&H Alapkezelő egy olyan új befektetési alapot indít, amely ebben a bizonytalan környezetben nem kényszeríti döntési helyzetbe a befektetőket, hanem lehetőséget nyújt számukra, hogy pozitív hozamban részesüljenek akkor is, ha a piacok teljesítménye visszaesik. „A K&H negatív is pozitív tőkevédett származtatott alap Európa két erős, versenyképes, jelenleg is kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező gazdaságát célozza. Svájc és Németország a Világgazdasági Fórum 2012-2013-as versenyképességi rangsorában az 1. és az 5. helyen állnak, továbbá az elemzők az eurózóna átlagánál sokkal kedvezőbb GDP-növekedést várnak ezekben az országokban 2013-ra és 2014-re is.  Az alappal elérhető hozam fele-fele arányban függ a német DAXK és a svájci SMI Index teljesítményétől. Ezek emelkedése esetén az alap 70%-os részesedést kínál a befektetőknek, és az elérhető hozam akár 50% is lehet a 3 éves futamidő alatt. Az alap különlegessége azonban, hogy csökkenő részvénypiaci árfolyamokból is pozitív részesedést nyújt, bár kisebb mértékűt. Így tehát befektetőink emelkedő és csökkenő részvénypiac esetén is pozitív hozamra számíthatnak, 100%-os tőkevédelem mellett” – magyarázta Zobor Zsuzsanna. Az alap május 3-áig jegyezhető.  

„Mivel az idei évben is érvényben maradtak a hosszú távú megtakarításokra vonatkozó adókedvezmények, ezért továbbra is érdemes tartós befektetési számlán, illetve nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezni a megtakarításokat. Tbsz esetén a felhalmozási évet követő 3. év után kamatadó-kedvezmény, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes adómentesség vehető igénybe, míg nyesz esetében a kamatadó-mentesség mellett további állami támogatás is igényelhető, mely tovább növelheti a befektetés hozamát” – javasolja a befektetési szakember.  

A most indult K&H befektetési klub rendezvényein az aktuális gazdasági helyzet és tendenciák elemzése mellett a jelenlegi környezetben ajánlott befektetési lehetőségeket, így a K&H negatív is pozitív származtatott alapot is bemutatják a befektetési szakemberek.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

K&H Alapkezelő
A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2012. december 31-én:
teljes kezelt vagyon:  770 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  128 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon:  640 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 30-221-3611
  • 350 7390
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu