elstartolt az NHP Hajrá a K&H Banknál, 10-ből 4 vállalkozás élne a lehetőséggel

Két hete veheti igénybe a K&H Bank több mint 110 ezer vállalkozó ügyfele a Magyar Nemzeti Bank mikro-, kis- és középvállalkozások számára szóló gazdaságvédelmi programját, a Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrát. A pénzintézet áprilisi felmérése szerint a cégek több mint 40 százaléka tervezi, hogy részt vesz a programban, amelyben az eddigi tapasztalatok alapján a legnagyobb érdeklődés a forgóeszközhitelek iránt van.

A K&H Bank 2020. április 22-től tette elérhetővé az NHP Hajrá hitelprogramot, amelyben beruházási hitelek, ideértve a pénzügyi lízinget, forgóeszköz és támogatás előfinanszírozási hitelek igényelhetők. „Célunk, hogy részt vegyünk a gazdaság újraindításában, élénkítésében és a cégek megsegítésében, ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy az NHP Hajrá nyújtotta lehetőséggel minél könnyebben vészelhesse át a vírusjárvány időszakát a kkv szektor. Az első tapasztalatok alapján jelentős az agrár szektor beruházási igénye, amelyek esetében a 80 százalékos kamattámogatással tudják az NHP hiteleket igénybe venni. Emellett nagy az érdeklődés a forgóeszközhitelek iránt szektortól függetlenül” – mondta el Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóság vezetője.

forgóeszköz finanszírozására van leginkább szükség

Az NHP Hajrá programtól a következő hetekben komoly felfutást várnak a szakemberek. A K&H ügyfelei körében április közepén folytatott, 2247 kkv által kitöltött felmérés alapján ugyanis 43 százalékuk már akkor nyitott volt az NHP iránt, amikor annak pontos részletei még nem voltak ismertek. A megkérdezett kkv-k hatoda (17 százalék) tervez a koronavírus időszaka alatt rövid vagy hosszú lejáratú külső forrást igénybe venni, amelyet a cégek 63 százaléka forgóeszköz finanszírozására fordítana. Emellett 30 százalék gépek beszerzését, 25 százalék pedig ingatlanberuházást jelölt meg célként. Igényelt összeg tekintetében azok közül, akik nem zárkóznak el a hiteltől, 60 százalék maximum 10 millió forintot venne fel, tervezetten 5 éves futamidőre.

Kapcsolattartó

KH Kommunikáció

  • sajto@kh.hu