eljött a családbarát vállalatok ideje

A K&H Bank példaértékű családbarát szemléletét és tevékenységét Családbarát Vállalat 2016 – Mentor Szervezet elismeréssel méltatta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Vállalat 2016 – Mentor Szervezet címet adományozott a K&H Banknak, elismeréseként annak a sokrétű tevékenységnek, amellyel kiemelkedően sokat tesz saját szervezetén belül a családbarát munkakörülmények megteremtéséért, emellett pedig jó gyakorlatainak megosztásával aktívan hozzájárul a családbarát szemlélet minél szélesebb körben való elterjedéséhez.

„A K&H Csoportnak fontos a vonzó munkahely megteremtése, és ennek szerves részét képezi a családbarát vállalati kultúra is. Ennek a szemléletnek a jegyében olyan, a munka- és magánélet egyensúlyát célzó intézkedéseket és projekteket sikerült megvalósítani, amelyekre nemcsak mi magunk vagyunk büszkék, de úgy gondoljuk, hogy mérettől és szektortól függetlenül más vállalatok hasonló törekvéseinek is példaként szolgálhatnak” - mondta el Végh József, a K&H Humánpolitikai igazgatóság vezetője.

A K&H kiemelt figyelmet fordít a dolgozók gyermekvállalás utáni visszailleszkedésének támogatására, így gyermekbarát munkahelyi szoba áll a gyermekes munkavállalók rendelkezésére, ahol a kicsik napközben is a szüleik mellett játszhatnak. A nyári hónapokban évente többszáz dolgozó gyermekének nyári táboroztatását támogatják. Emellett a cafetéria rendszer számos, a családok számára fontos juttatást tartalmaz, rugalmas munkavégzési formák és a családbarát szabadságolási gyakorlat alkalmazása segíti a munkahelyi és a családi teendők összeegyeztetését, miközben a gyermekek születése esetére járó apaszabadság mértékét a törvényben biztosított mértéknél magasabban határozta meg. A Bank folyamatosan támogatja a szociálisan rászoruló munkatársait, anyagi támogatást nyújt lombik programhoz, családbarát kiadványt jelentet meg, családi napot rendez. Megkezdődött az idősebb munkavállalóknak szóló, és Magyarországon még újdonságnak számító K&H szenior program kidolgozása, mely a nyugdíjas életre való felkészülést segítheti.

„Évről évre keressük és díjazzuk a legjobb, leginnovatívabb és leghatékonyabb családbarát munkahelyi gyakorlatokat. Legfontosabbnak azonban magát a családbarát szemlélet terjesztését gondoljuk, hiszen a magyar fiatalok ezáltal tudják megvalósítani családdal és gyermekvállalással kapcsolatos álmaikat, hogy megszülethessenek a kívánt gyermekek. Ebben a munkában nagy segítségünkre vannak azok a cégek, akik példaértékű tevékenységükkel hosszú távon családbarát szemléletet és intézkedéseket valósítanak meg. Ilyen partnerünk a K&H Bank” – fejtette ki Újvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programmenedzsere.

A K&H már többször kivívta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elismerését, hiszen a vállalat 2014. évben CSR különdíjat, 2015. évben pedig nagyvállalati kategóriában a mozgalom Családbarát Vállalat Pályázatán 1. helyezést ért el.

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint