elengedne egy elsőst több ezer forinttal otthonról?

egyre népszerűbbek a kényelmes és biztonságos osztálykasszák

Mind több osztályban döntenek úgy, hogy az osztálypénzeket, különböző befizetéseket bankszámlán keresztül intézik. Az osztálykassza, például a K&H trambulin osztálykassza egyrészt kényelmes megoldás, mert nem kell borítékokat küldözgetni a gyerekeken keresztül a megbízott szülőnek, tanárnak, másrészt biztonságos, mert minden tranzakció nyomon követhető.

Számos panasz olvasható az internetes fórumokon a szülők között arról, hogy a begyűjtött osztálypénz eltűnt vagy vita keletkezett amiatt, ki, mikor, mennyi pénzt fizetett be az osztálynak, esetleg nem tudták követni, a befizetett pénz mire is ment el. Előfordult olyan eset is, hogy a gyerek iskolatáskájából lopták ki a rábízott összeget. A bonyodalmak elkerülése érdekében a legtöbb iskolában bevezették, hogy a pedagógus nem kezelhet pénzt, csak az osztály által megbízott szülő. Különösen az alsós osztályokban ugyanakkor nem szívesen küldenek be a gyerekekkel több ezer forintot borítékban, reggelenként pedig egyik szülő sem szeret az épület előtt várakozni, hogy befizesse az osztálypénzt.

A fenti problémák, kényelmetlenségek miatt egyre több osztályban intézik a befizetéseket átutalással, például a K&H trambulin osztálykasszát már több mint 11 ezer osztály vagy csoport választotta, és jelenleg közel 370 millió forintot tartanak összesen rajtuk. A konstrukció előnye, hogy kis összeg is elhelyezhető rajta, havonta két alkalommal alapkamat-veszteség nélkül lehet róla pénzt levenni, és a megtakarítási számla révén még gyarapíthatja is az osztály a pénzét, igaz, ezzel nem tudnak élni azok a csoportok, ahol gyakran szerveznek külön programokat. Minden közösségben előfordul, hogy hó közben is szükség van kisebb-nagyobb összegekre, például egy színházbérlet, újságrendelés vagy egy közös kirándulás miatt, ilyen esetekben mindig jól jön, ha a szülők kényelmesen, otthonról intézhetik a pénzmozgatást.

„Egyre több felelős szülő gondolja úgy, hogy nem szeretne a gyerekére nagyobb összegeket bízni az iskolában, mivel így nem ellenőrizhető, valóban célba ért-e a boríték. Az osztálykassza egyszerre nyújtja azt a kényelmet és biztonságot, amit a 21. században joggal várnak el a szülők, pedagógusok: a be- és kifizetések nyomon követhetők, valamennyi szülő bármikor utánanézhet, mire ment el a befizetett összeg, és egy gombnyomással, akár a mobiltelefonja segítségével azonnal intézkedhet, ha váratlanul újabb kiadás merül fel” – mondta Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 
A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint
 
K&H Biztosító
2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu