együtt mozdult az ország a gyermekekért

várakozáson felüli szavazat és rekordszámú nyertes a K&H gyógyvarázs területi pályázatán

Az egész országot megmozgatta a K&H gyógyvarázs területi pályázat, amelyen a helyi közösségek dönthették el, hogy a lakókörnyezetükben működő egészségügyi intézmények közül melyik gazdagodhasson a gyermekek mindennapi vizsgálatát és gyógyulását könnyítő műszerekkel, berendezésekkel. A 9 millió forintos támogatás sorsáról közel 240 ezer szavazat döntött, aminek köszönhetően az ország 25 gyermekegészségügyi intézménye, köztük a Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház, Akasztó Község Önkormányzatának Védőnői Szolgálata és a Ruzsa Mentőállomás is támogatásban részesült.

A gyermekegészségügyet 13 éve támogató K&H gyógyvarázs program ezúttal a helyi közösségeket is megmozgatta. A K&H gyógyvarázs területi pályázatán ugyanis szavazatával bárki hozzájárulhatott ahhoz, hogy az egészségügyi intézmények a gyermekek mindennapi vizsgálatát és gyógyulását segítő műszerekkel, eszközökkel vagy akár a közérzetüket javító, vidámabb környezettel gazdagodhassanak. A szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott intézményekre három hónapon keresztül a khgyogyvarazs.hu oldalon és az ország 210 bankfiókjában lehetett leadni a voksokat. 

A szavazás során megmutatkozott, hogy a gyermekek egészsége sokak szívügye, hiszen a helyi közösségek összesen közel 240 ezer szavazatot adtak le a számukra legfontosabb gyógyellátó intézményekre. Ennek eredményeképpen területi nyertesként került ki a Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház, Akasztó Község Önkormányzatának Védőnői Szolgálata és a Ruzsa Mentőállomás is, akik így összesen közel 1 millió forint támogatást kaptak. Az elnyert összegből Akasztó Község Védőnői Szolgálata és a Ruzsa Mentőállomás a gyermekellátáshoz nélkülözhetetlen eszközöket vásárolhat, míg a Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház az intézmény új épületének kényelmét segítő berendezéseket szerezhet be.

„Ahogyan mindig vannak beteg gyerekek és születnek új, innovatív eszközök, gyógyító eljárások, mi is arra törekszünk, hogy évről évre valami újat, többet nyújtsunk a kicsik gyógyulásához, testi és lelki egészségük megőrzéséhez. A helyi közösségek egy emberként mozdultak meg, így rekordszámú, összesen 25 gyermekegészségügyi intézményt támogathatunk egyszerre, amire eddig nem volt példa a K&H gyógyvarázs program történetében” - mondta Ábrahám András, a K&H Csoport Dél-magyarországi régiójának vezetője.

„A nyertesek az egyenként maximum bruttó 350 000 forintot olyan mindennap alkalmazható eszközök beszerzésére fordíthatják, mint a véroxigénszintmérő vagy a vénakereső, de most először arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy az orvosi műszerek beszerzése mellett a váróterem, a vizsgáló vagy a kórház barátságosabbá, otthonosabbá tételét is megvalósíthassák az intézmények” - tette hozzá Ábrahám András

„A kitartó munka, mindig meghozza gyümölcsét, akár a gyógyításról, akár az ilyen pályázati lehetőségek kihasználásáról beszélünk. Mi ezekkel a „gyümölcsökkel”, azaz a most elnyert támogatással a kis betegeken tudunk majd segíteni” - mondta el Gera Zsolt, a Ruzsa Mentőállomás vezetője.

Az összesen közel 9 millió forint értékű támogatás a bankkártya használóknak és a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető, ugyanis ez a jelentős összeg a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönített 1 forintokból gyűlt össze. 

A K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következők:

Ajka - Magyar Imre Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály
Akasztó - Akasztó Község Önkormányzata
Budapest - Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Budapest - Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány
Budapest - Vadaskert Alapítvány
Cegléd - Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
Érd - Dr. Gyöngyössy Eszter házi gyermekorvos
Esztergom - Vaszary Kolos Kórház
Győr - Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
Gyula - Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekosztály
Hajdúböszörmény - Hajdúböszörmény Mentőállomás
Héhalom - Héhalom Mentőállomás
Izsófalva - Izsófalvai Mentőállomás
Karcag - Kátai Gábor Kórház
Kistarcsa - Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály
Kisvárda - Felső-Szabolcsi Kórház
Marcali - I.sz. Gyermekkörzet
Ruzsa - Ruzsa Mentőállomás
Sellye - Sellye Mentőállomás
Székesfehérvár - Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Szekszárd - Szekszárd Mentőállomás
Szombathely - Soproni Gyógyközpont
Törökbálint - Törökbálinti Tüdőgyógyintézet Gyermekpulmonológiai és Bronchológiai Osztály
Vác - Jávorszky Ödön Városi Kórház
Zalaegerszeg - Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

a K&H gyógyvarázs programról 

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 598 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Az elmúlt 13 évben összesen 365 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét. 
A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 49 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is küldhető mese a kis betegeknek. 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

Főbb adataink: 

K&H Bank 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárdforint


K&H Biztosító 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu