egy úszó, egy erőemelő és egy parafutót segítő atléta részesül ösztöndíjban a paralimpia évében

Egy úszót, egy erőemelőt és egy parafutót segítő atlétát támogat a riói paralimpia évében a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram. Az ösztöndíj segítségével a sportolók biztosabb anyagi háttérrel készülhetnek a nyári játékokra.

Kevesebb, mint 4 hónap van hátra a paralimpiáig – a magyar sportolóknak így minden energiájukat a felkészülésre kell fordítaniuk a legjobb eredmény elérése érdekében. Ehhez kíván a K&H biztos hátteret teremteni: a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatójaként, és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézeteként a K&H széleskörű pénzügyi szolgáltatásokkal áll a magyar paralimpiai mozgalom mellett, K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramja révén pedig egyénileg is segíti a parasportolókat. 2006 óta 15 parasportolót és 1 segítőt részesített támogatásban, akik nagy része ott lesz szeptemberben a nyári játékokon.

A kártyaprogram jelöltjeire 2016-ban is közönségszavazás útján lehetett voksolni, 3 kategóriában. A szavazás egy hónapja alatt 12 142 voks érkezett. A felnőttek közül Tunkel Nándor erőemelő nyert, míg a fiatal, tehetséges reménységek közül Iván Bence úszóra voksoltak a legtöbben. A paralimpiai segítő kategóriában Molnár Péter, Orbán Csaba látássérült atléta edzőtársa kapta a legtöbb szavazatot. Ők hárman nyerték tehát  a K&H fejenként 800 000 forintos támogatását, amit a Bank 4 hónapon keresztül folyósít számukra.

„A K&H hosszútávon elkötelezte magát a tömeg- és az élsport támogatása mellett, hogy ezzel is segítse a jelen és jövő társadalmának egészséges, teljes életét. Paralimpikonjaink elhivatottsága, eltökéltsége és kiváló teljesítménye követendő példa mindannyiunk számára, és mivel a siker felé számukra még göröngyösebb az út, mint egy ép sportoló számára, ösztöndíjprogramunkkal igyekszünk számukra megteremteni a biztos anyagi hátteret” – mondta el Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. „Az idei támogatottak közül Tunkel Nándor, illetve remélhetőleg a Molnár Péter által segített Orbán Csaba is képviseli Magyarországot Rióban, így számukra kiemelkedő jelentőségű a paralimpia előtti utolsó nagy hajrában a támogatás.”

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram támogatási összege a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások után gyűlik, ugyanis a Bank minden elköltött 1000 Ft után 1 forintot különít el saját bevételéből a sportolók támogatására. 

„Példamutató, ahogyan a K&H hosszú évek óta, folyamatosan kitart a magyar parasport támogatása mellett. Elhatározásuk megszületése óta együttműködik a Magyar Paralimpiai Bizottsággal annak érdekében, hogy a legkiválóbb hazai parasportolók és sportszakemberek közül jónéhányat kiemelten támogasson. A K&H és az MPB együttműködése szép példája annak, ahogy egy civil szervezet és egy gazdasági vállalkozás megtalálja a közös célokat és a közös hangot. A Magyar Paralimpiai Csapat méltó a támogatásra, felkészült, magabiztos és jókedvű sportolók utaznak a riói paralimpiára szeptember elején, hogy ismét bebizonyítsák: a magyar sport és a magyar társadalom csorba és hiányos lenne a fogyatékkal élők nélkül. Épek és sérültek együtt alkotják a magyar sportcsaládot: minden sport mindenkié!" - mondta el Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A felnőtt kategória nyertese Tunkel Nándor erőemelő, aki 56 százalékkal szerezte meg az első helyet. A 49 kilogrammos súlycsoportban versenyző kiváló erőemelő 2015-ben az egri IPC Erőemelő Európa-bajnokságon ezüstéremmel örvendeztette meg a hazai szurkolókat. Fejlődése töretlen, idén februárban megjavította az országos rekordot. Komoly esélyekkel készül a paralimpiára.

Reménység kategóriában a szavazatok 52 százalékával nyert Iván Bence paralimpikon úszó, aki fiatal kora ellenére számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet – a tavalyi évben nagyon szépen teljesített, kiváló egyéni csúcsokat úszott az országos bajnokságon, valamint 100m hátúszásban bajnoki címet szerzett. 

Molnár Péter a segítő kategóriában a szavazatok 61 százalékával nyert. Péter korábban paraatléta volt, azonban a kategóriák összevonása miatt nem lehet résztvevője paramaraton versenyeknek. Így Orbán Csaba látássérült futó segítőjeként készül nagy erőkkel a paralimpiára.

A K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.


Főbb adataink: 
K&H Bank

2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 222 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 582 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 38,1 milliárd 

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 11,9 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 142,5 milliárd
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 3,4 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 1,9 milliárd

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu