egy jó karrierprogrammal megtarthatók a fiatalok

ezüstöt kapott a K&H a gyakornok- és pályakezdő programok versenyén

Lehetőség, hogy több területen fejlődjenek és folyamatosan tanuljanak - ezt szeretnék a fiatalok az első munkahelyükön. Ehhez azonban lendületes és támogató karrierprogramokra van szükség a vállalatoktól, amelyek egyúttal megteremtik a munka-magánélet egyensúlyát. A K&H karrierstart programja 11 éve biztosít lehetőséget az új generációk szakmai fejlődésére, és sokéves gyakorlatával most elnyerte a Zynternship Awards ezüst fokozatú minősítését.

Az Y és a Z generáció véleményét mérte fel a Zyntern employer branding szakértői csapata arról, hogy a munkapiacra frissen belépők mit várnak el a cégektől. A több mint 6 ezer megkérdezett a kiválasztási folyamatot, a gyakornoki programokat és a hosszú távú fejlődési potenciált értékelhette, amiből kirajzolódott, hogy mely magyarországi vállalatok felelnek meg az új generáció elvárásainak. A K&H karrierstart programja 2006 óta eddig összesen 120 pályakezdőnek és még képzésben lévő diáknak biztosított szakmai fejlődési lehetőséget, amivel most elnyerte a Zynternship Awards ezüst fokozatú minősítését.

„Felelős vállalatként a pénzügyi fenntarthatóság mellett arra is törekszünk, hogy válaszokat adjunk a társadalmi igényekre, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek. Tudjuk, hogy a mai pályakezdő generáció olyan munkahelyen szeretne dolgozni, ahol lehetősége van tudása folyamatos bővítésére, lehetőleg minél több területen” – mondta Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divízió vezetője.

„11 éve minden szeptemberben meghirdetjük K&H karrierstart programunkat, amire az ország legnagyobb egyetemeiről jelentkeznek hozzánk a fiatalok. Számunkra ez a program több egyszerű munkaerőpótlásnál. Folyamatos mentorálással, coachinggal, szakmai workshopokkal és rendezvényekkel segítjük őket, miközben ők új látásmódjukkal, ötletes megoldásaikkal olyan nagyszerű kezdeményezésekre ösztönöznek bennünket, melyekkel bankunk újra és újra magasabb szintre léphet, fenntarthatja növekedési pályáját” – tette hozzá Németh Balázs.

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1 800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 624 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

K&H Bank 2017. III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 926 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 32,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS, nem auditált): 13,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 164,4 milliárd forint