egy híján tíz díjat kapott a K&H Alapkezelő

Az Év Legdinamikusabban Növekvő Alapkezelője elismerést kapta a K&H Alapkezelő a Privátbankár.hu Klasszis 2016 díjátadóján, köszönhetően az ügyfélközpontú, személyre szabott tanácsadásnak és a tavaly bevezetett innovatív befektetési megoldásoknak, amelyek lehetőséget teremtettek a versenytársaknál nagyobb mértékű növekedésre. Emellett a szakmai szempontrendszer alapján hazai részvénybefektetés, zártvégű tőkevédett alap és legígéretesebb rövidlejáratú kötvény kategóriában is első helyet értek el a K&H befektetési alapok. 

A K&H Alapkezelő tavalyi kiemelkedő teljesítményét az „Év Legdinamikusabban Növekvő Alapkezelője” díjjal ismerték el a Privátbankár.hu Klasszis 2016 díjátadó gálán. „Az elmúlt három évben a hazai megtakarítók befektetési alapokban elhelyezett vagyona közel megduplázódott. A növekedésben a K&H Alapkezelő is aktívan kivette részét, amelynek köszönhetően a K&H befektetési alapokban kezelt megtakarítások összege 2015-ben átlépte az 1000 milliárd forintot, miközben piaci részesedésünket is növelni tudtuk” - tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

jól teljesítettek a K&H alapok

A szakmai szempontrendszer alapján a Budapesti Értéktőzsde az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja különdíját a K&H navigátor alap kapta (3 éves teljesítményt vizsgálva), az Év Legígéretesebb Rövid Lejáratú Kötvény Alapja a K&H aranykosár alap lett (1 éves teljesítményt vizsgálva), míg az Év Legjobb Zártvégű Tőkevédett Alapja díjat a K&H növekedés plusz alap kapta (teljes futamidőt vizsgálva).

„A piac növekedésével, illetve a kamatkörnyezet változásával egyidejűleg a megtakarítók preferenciái megváltoztak. A pénzpiaci kamatok eltűnésével egyre intenzívebbé vált a hozamkeresés, és a megtakarítók egyre több szolgáltatást, támogatást várnak a pénzintézet, illetve a tanácsadó felől. A változó környezetre és befektetői igényekre válaszul tovább szélesítettük kínálatunkat: árfolyamvédett alapokkal bővítettük a vegyes alapok kínálatát, beléptünk az abszolút hozamú alapok piacára, és több, a hazai piacon egyedülálló befektetési alap típust vezettünk be, mint például a visszahívható zártvégű kötvényalap vagy az ún. légzsák funkcióval ellátott, visszahívható strukturált alap. Ezáltal a befektetők igen széles kínálatból tudták kiválasztani a saját céljaiknak és kockázati érzékenységüknek leginkább megfelelő befektetési alapot” - mondta el Zobor Zsuzsanna. 

további eredmények

  • Év Legjobb Óvatos Vegyes Alapja második helyezés: K&H Válogatott 2 alap (három éves teljesítményt vizsgálva)

  • Év Legjobb Árupiaci Alapja harmadik helyezés: K&H nyersanyag HUF alap (3 éves teljesítmény alapján)

  • Év Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alapja harmadik helyezés: K&H Amerika alap (3 éves teljesítmény alapján)

  • Év Legjobb Globális Részvény Alapja harmadik helyezés: K&H öko alap (3 éves teljesítmény alapján)

  • Év Legjobb Zártvégű Tőkevédett Alapja harmadik hely: K&H gyógyszeripari alappal (teljes futamidőt vizsgálva)

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 222 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 582 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 38,1 milliárd

K&H Alapkezelő
2015. december 31-én:
teljes kezelt vagyon: 1 164 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 1 012 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 152 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 11,9 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 142,5 milliárd
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 3,4 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 1,9 milliárd

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu