egy hét programokkal teli őszi szünet akár 40 ezer forintba is kerülhet

Az iskola szünetekben a legtöbb család igyekszik közös programokat szervezni. Ilyenkor a legjobb kirándulni a természetben, múzeumba menni vagy ellátogatni egy termálfürdőbe, wellness szállóba, hogy kiszakadjunk az otthoni környezetből és feltöltődjünk, ám így akár 40 és 100 ezer forint közötti összegbe is kerülhet az őszi szünet. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi szervezői körüljárták, hogy milyen költségekkel kell számolni és mire hívhatják fel a szülők a gyerekek figyelmét. Hiszen ez jó alkalom arra, hogy a gyerekek pénzügyi tudatosságát fejlesszük azáltal, hogy bevonjuk őket a szünet programjainak megtervezésébe, az adott kerettel való gazdálkodásba. Egy hét múlva kezdődik az őszi szünet!

Extra gyerekkedvezményekkel, családi akciókkal várják a hazai szállodák és hotelek a családokat az őszi szünetben. Kedvünkre csemegézhetünk az ajánlatok között, de az árak egy négy fős család esetén még így is magasra rúghatnak. Akadnak szállodák, amelyek 5-6, de akár 10 éves korig ingyenesek a gyerekek számára, azonban ha például egy háromcsillagos szállodába látogatnánk el párunkkal és két 14 év alatti gyermekünkkel, az körülbelül 97 ezer forintból jönne ki, ha négy éjszakával és félpanziós ellátással számolunk. 

Sokan választják az utazást kikapcsolódásként és feltöltődésként, de bőven akadnak élmények akkor is, ha nem megyünk messzire. Mennyire terheli meg egy négy fős család kasszáját egy programokkal teli őszi szünet Budapesten, ha a legkedveltebb szabadidős tevékenységeket választják? 

Kezdhetjük a hetet egy szabadtéri programmal: libegőzéssel egybekötött kirándulás. Ez 3 200 forint körüli összeget jelent négy fő számára – és akkor csak az egyik irányba mentünk, lefelé sétáltunk. 

Ha kedden, egy esős nap megnéznénk egy 3D mesét a gyerekekkel, akkor 10 300 forint körüli összeggel kell számolnunk, hogy élvezhessük a teljes pattogatott kukoricás moziélményt. 

Másnap ellátogathatunk egy interaktív múzeumba, ahol négyünknek a belépő körülbelül 12 000 forint. 

Csütörtökön, ha megint szép idő van, elmehetünk az állatkertbe, ahol 7 900 forintért vehetünk családi jegyet. 

A hét végén pedig, ha játszóházban töltjük a napot, a belépő 5 500 forint körül várható a családnak. 

Így a programokkal teli őszi szünet könnyedén 40 ezer forintba is kerülhet.

„Az őszi szünet hasznos és izgalmas eltöltésének megtervezésébe érdemes bevonni a gyerekeket is, így egyrészt a szervezés, ötletelés is közös élménnyé válik, másrészt az őket érintő kérdéseken keresztül elkezdhetjük fokozatosan pénzügyi tudatosságuk alakítását is. Elmagyarázhatjuk nekik, hogy van egy bizonyos összeg, amiből lehet gazdálkodni és ennek fényében lehet kitalálni és összeállítani, hogy miket csináljunk együtt a szünetben. Fontos, hogy a gyerekek értsék: a szabadidő, a szünet tartalmas eltöltése bizony kiadással jár, és egyes programok esetén mérlegelni kell, hogy ha egy napot költségesebb tartalommal töltünk meg, akkor esetleg egy másik napon válasszuk a kisebb kiadást jelentő kirándulást vagy az otthoni társasjátékozást” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja. Arra sem árt ilyenkor felhívni a gyerekek figyelmét, hogy a szülők előtt áll még egy nagy kiadás: közeledik az év vége, az ünnepek pedig nem kevés költséget jelentenek a gyerekes családok számára, amit már az őszi szünet tervezésekor érdemes figyelembe venni – tette hozzá az általános iskolások pénzügyi ismereteinek bővítését célzó verseny szervezője.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőről

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános iskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2017-ben immár 6817 fő részvételével zajlott a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 533 településről 992 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 30.000 résztvevő általános iskolás diákot jelentett. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programjával az általános iskolai korosztály pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy a jövő generációjának képviselői okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint 

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

LWp Kommunikáció

  • info@lwp.hu
  • +36 1 279 3900
  • +36 30 525 9520