egy bank is aktív része lehet a társadalomnak

újra elismerést kaptak a K&H társadalmi felelősségvállalási törekvései

Az idén 30 éves K&H elnyerte a Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja 2017 díjat. Az elismerés többek között azoknak a széles rétegeket megmozgató társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseknek köszönhető, mint például a K&H gyógyvarázs, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vagy a K&H: üzletet ide! program, amelyek reagálnak és választ adnak a társadalom aktuális igényeire.

Az idén 30 éves K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási tevékenységét a Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja 2017 díjjal ismerte el. „Vezető pénzintézetként a pénzügyi fenntarthatóság megteremtése mellett felelősnek tekintjük magunkat azért a környezetért is, amelyben dolgozunk és élünk. Ennek érdekében évről-évre arra törekszünk, hogy meghalljuk, és válaszokat is adjunk a változó igényekre, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a társadalom minden tagja teljes életet élhessen. Kezdeményezéseknél minden esetben arra törekszünk, hogy a társadalom minél széles rétegeit szólítsuk meg, másrészt  aktívan bevonjuk kollégáinkat is támogatási programjainkba. A mostani elismerés számunkra azt mutatja, hogy a K&H Csoport tevékenysége a társadalomra kifejtett hatása szempontjából is figyelemre méltó” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H társadalmi felelősségvállalási programjai a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség területére fókuszálnak „A K&H az első hazai pénzintézetként sikeresen tanúsíttatta az ISO 14001 és az ISO 50001 környezet- és energiairányítási rendszereit. A K&H gyógyvarázs program már 14 éve reagál a hazai egészségügy igényeire, és támogatja műszerbeszerzéssel a gyermekegészségügyet. A kisbetegek lelki javulását segítő K&H gyógyvarázs mesedoktorok programelemben 2013 óta több tízezer önkéntes meseolvasó vett már részt. A 2016/17-es tanévben hetedszer hirdettük meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, amely 443 általános iskola 6817 diákját ösztönözte tudásuk bővítésére. A két éve indult, Magyarországon egyedülálló K&H: üzletet ide! program  hidat teremt a lakossági igények és a kkv-k között, hogy minél több olyan vállalkozás jöhessen létre, amelyre valóban szüksége is van a lakosságnak. A tavalyi év egyik fő kezdeményezéseként pedig létrehoztuk akadálymentesítési stratégiánkat a fogyatékkal élő ügyfeleink számára” – ismertette a díj kapcsán Horváth Magyary Nóra a bank legfontosabb társadalmi programjait.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Lesti Mónika

Kommunikációs igazgatóság
  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu