dolgozói felajánlásnak köszönhető a műszertámogatás

A K&H Csoport munkatársai kilencedik alkalommal ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át a gyermekegészségügy támogatására. Ennek köszönhetően a K&H gyógyvarázs program keretében két gyermekegészségügyi intézmény kap új műszereket, összesen egymillió forint értékben. Ezek közül az egyik a Mezőkövesd Mentőállomás, amelynek eszközparkja közel 700 000 forint összértékű műszeradománnyal bővül a kis betegek hatékonyabb ellátása érdekében. 

A K&H Csoport 15 éve elkötelezett támogatója a hazai gyermekegészségügynek, amit jól mutat, hogy eddig összesen 436 alkalommal, 652 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok – ebből a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmények 26-szor kaptak támogatást, közel 44 millió forint értékben. A pénzintézet munkatársai a kezdetektől gyakran egy emberként mozdulnak meg a gyermekegészségügy támogatásáért, így többek között évről évre felajánlják személyi jövedelemadójuk 1%-át a K&H gyógyvarázs programnak. Ennek köszönhetően a műszerbeszerzési pályázatra jelentkező intézmények közül ismét lehetőség nyílt két újabb intézménynek megkapni a szükséges orvosi műszereket.

„Fenntarthatósági stratégiánk négy kiemelt területének egyike az egészségügy, ezen belül is a gyermekegészségügy. K&H gyógyvarázs programunk immár 15 éve a magyar gyermekegészségügy igényeire ad választ, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. Támogatásainkkal lehetőséget szeretnénk nyújtani a kórházak, mentőállomások orvosainak ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekeknek ahhoz, hogy hamarabb meggyógyulhassanak, és újra teljes életet élhessenek. Nagy öröm számunkra, hogy munkatársaink is évről-évre csatlakoznak a programhoz, hiszen kilencedik alkalommal ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. Nekik köszönhetően most két újabb gyermekegészségügyi intézmény kaphat új műszereket, összesen egymillió forint értékben, amelyikből az egyik a Mezőkövesd Mentőállomás. Az intézmény közel 700 000 forint értékben kap olyan új eszközöket, mint a gyermek sürgősségi táska, végtagrögzítő készlet és a nyaki sérültek ellátásánál nélkülözhetetlen fejrögzítővel ellátott lapáthordágy” – mondta Vas Dénes a K&H Csoport klasztervezetője.

a K&H gyógyvarázs programról 

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon az intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs programkeretében 2004 óta több mint 652 millió forint értékben, összesen 436 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. 

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 47 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 1 350 7390
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu