K&H: díjazzák a bankkártyahasználatot

pénzvisszatérítés jár egyes vásárlások után

A készpénzkímélő fizetési megoldások mindenki számára megtakarítást jelentenek. A digitális fizetés nem csak kényelmes és gyors, de pénzt is fial. A K&H a saját maga által kibocsátott betéti és hitelkártyák használata esetén novembertől újabb módon is visszatéríti az elköltött pénz egy részét.

A bankjegyek előállítása, forgalmazása igen költséges tevékenység a jegybank és a kereskedelmi bankok számára is, amit persze végső soron az adófizetők és részben a banki ügyfelek fizetnek meg. A bankkártyahasználat ráadásul biztonságosabb is, mert ha egy pénztárcát ellopnak, a benne talált pénzt a zsebtolvajok könnyedén és maradéktalanul elkölthetik – míg a bankkártyát a PIN-kód védi. Ha bankkártyát találnak a tolvajok, beleőszülhetnek, mire az összes lehetséges variációt kipróbálják – bár ennek nem sok esélye van, mert néhány sikertelen próbálkozást követően a bank amúgy is letiltja a kártyát.

A biztonság, a gyorsaság és a kényelem mellett most tovább bővül annak lehetősége, hogy akár pénzt is lehet spórolni a bankkártya használatával. A K&H „visszapénz”-nek nevezte el azt a pénzvisszatérítési szolgáltatását, amelyet valamennyi, a bank saját kibocsátású betéti vagy hitelkártyájának használata esetén nyújtanak. Ez azt is jelenti, hogy az egyéb pénzügyi szolgáltatóknál (így például a PayPal-nál, vagy a Simple Pay-ben) rögzített bankkártyákkal történt vásárlás után nem jár pénzvisszatérítés.

A november elejétől elindult szolgáltatással bárki élhet, aki plasztik- vagy digitalizált bankkártyáját vásárlásra használja a bank által közölt kereskedők listáján és regisztrált a „visszapénz” szolgáltatásra. Azt, hogy mely kereskedők, melyik kereskedelmi egységében milyen árura vagy szolgáltatásra nyújtanak visszatérítést, mindig az adott akció dönti el – nem árt tehát figyelni a kereskedői ajánlatokat. A felhasználók személyre szabott ajánlatokat kaphatnak, amely igazodik vásárlási szokásaikhoz.

Pénzvisszatérítés csak megtörtént tranzakciók után, közvetlenül a kereskedőnél, vagy annak webshopjában történő vásárlás esetén jár – futárnál, szállítmányozási cégnél történő fizetés esetén nem. A „visszapénz”-t a bank a következő hónapban írja jóvá a bankkártyához tartozó bankszámlán. A digitális pénzügyi megoldások sokrétű alkalmazásával minden szereplő jól jár. A K&H visszapénz szolgáltatás kiegészíti azt a már ma is rendelkezésre álló vásárlás visszatérítést, melyet a K&H hitelkártyások élvezhetnek, miszerint a bank havi legfeljebb 4000 forint összegig visszatéríti a vásárlásra fordított pénz egy részét, amit ruházatra, szórakozásra és élelmiszer vásárlásra, tankolásra költünk, ha havonta legalább 20 000 forint értékben vásárolunk.

          
 

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu