CSR Best Practice elismerésben részesült a K&H

Az egyik legkiemelkedőbb elismerésben részesült a K&H Csoport társadalmi-felelősségvállalási tevékenysége: a Bank egyike annak a 6 vállalatnak, amelyek elnyerték a Magyar PR Szövetség CSR Best Practice 2014 díjat.

A K&H Csoport teljes társadalmi felelősségvállalási tevékenységével indult az MPRSZ által meghirdetett CSR Best Practice 2014 pályázaton.

A K&H Csoport hosszú távon kötelezte el magát fenntarthatóság mellett, ezért már évek óta négy területre koncentrál, ami az elmúlt években már teljesen beépült társadalmi felelősségvállalási politikájába. Ez a négy terület a gyermekegészségügy, a környezetvédelem, a sport valamint a vonzó munkahely kialakítása.

„Pályázatunkban kiemeltük K&H gyógyvarázs programunkat, amellyel a lakosság széles rétegét céloztuk meg, hiszen a gyermek-egészségügyi intézmények fejlesztése, a beteg gyermekek testi és lelki egészsége az egész társadalom érdeke. A program sikeréhez azok az önkéntesek is hozzájárultak, akik megmutatták, milyen nagymértékű összefogásra képes a társadalom egy jó ügy érdekében. K&H mesedoktorok programunkra eddig több mint 25 000 ember regisztrált, 8100-an személyesen, 153-an pedig a weben keresztül mondtak mesét a beteg gyerekeknek” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„A pályázatok értékelése során idén is azt figyeltük, hogy mennyire hatja át a vállalat stratégiáját a társadalmi felelősségvállalás” – mondta el Mayer Zsolt, az MPRSZ Alelnöke, a CSR tagozat vezetője. „A K&H Csoport felelős gondolkodása kiemelkedő a hazai vállalatok tekintetében, hiszen hasznosítható, jó gyakorlatokat alkalmaz, amelyek közül a legfigyelemreméltóbb az egész társadalmat megmozgató K&H gyógyvarázs program.”

„A K&H Csoport célja, hogy felelős vállalatként, okos döntésekkel legyen jelen a Bankot körülvevő gazdasági, társadalmi és természeti környezetben, és ezzel hozzájáruljon a jelen és jövő társadalma számára a teljes élet megteremtéséhez. Felelősséggel tartozunk a bennünket körülvevő környezetért, és igyekszünk ezt mindennapi működésünk minden területén szem előtt tartani, legyen szó akár a magas színvonalú pénzügyi szolgáltatások nyújtásáról, akár az energiatakarékos épületekről vagy a társadalmi ügyek támogatásáról” – tette hozzá  Horváth Magyary Nóra.

A Magyar PR Szövetség idei CSR Best Practice pályázatán 6 vállalat – köztük 4 pénzintézet részesült elismerésben.

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Pete Renáta