CSR Best Practice elismerésben részesült a K&H

CSR Best Practice elismerésben részesült a fiatalok oktatását és a környezetvédelmet középpontba helyező K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat. A Bank egyike annak a 6 vállalatnak, amelyeket díjjal jutalmazott a Magyar PR Szövetség. 

 

A Magyar PR Szövetség idén tizedik alkalommal adta át CSR Best Practice elismerését, amellyel a szervezet olyan példaértékű CSR gyakorlatokat díjaz, amelyek megvalósítják a felelős működés elvét és az etikus üzleti magatartás folyamatát a napi működésben, illetve amelyeknél az üzleti döntések tükrözik a fenntartható fejlődésre való törekvést és a társadalmi érzékenységet. A K&H Bank a fiatalok oktatását és a környezetvédelmet célzó K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázattal nyerte el a CSR Best Practice 2016 díjat.

A K&H vezető pénzügyi intézetként fontos feladatának tekinti, hogy ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet vállaljon. Bizalmat szeretne építeni – nemcsak pénzügyi eredményeivel, hanem azzal is, hogy megfelel ügyfelei, dolgozói, részvényesei és a társadalom elvárásainak egyaránt. Társadalmi felelősségvállalási stratégiájában ezért négy területre fordít kiemelt figyelmet, melyek az egészségügy, a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi ismeretek fejlesztése, valamint a környezetvédelem. Utóbbi kettőt ötvözte, amikor tavaly első alkalommal ösztöndíjpályázatot hirdetett az agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára, akik kutatómunkájuk során a fenntartható fejlődést tartják szem előtt.

“Az ösztöndíjpályázat során a fiatal szakemberek támogatása mellett arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy egyfajta szemléletváltást érjünk el Magyarországon, és a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra mint innovatív, folyamatosan megújuló iparágakra tekintsenek. A pályázat meghirdetésétől kezdődően ezért folyamatosan aktívan kommunikáltuk a média és a szélesebb nyilvánosság felé a fiatal szakemberek által feltárt fejlesztendő területeket, környezetbarát technológiákat és innovatív megoldási lehetőségeket, mint például az innovatív talajjavítás bioszénnel, vagy a probiotikus gyümölcslevek kifejlesztésének lehetősége” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Nagy öröm számunkra, hogy a karok dékánjai, a doktori iskolák vezetői és a zsűrizéshez felkért professzorok mellett a szakmai közönség is elismeri ösztöndíjpályázatunkat, amelyet terveink szerint 2017-ben is folytatni tudunk” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 884 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 242 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 610 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 23 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  12,18 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 159,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,43 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9051
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu