csomagolással is lehet tanítani

100%-ban lebomló csomagolás és közösségi komposztáló – csak néhány programelem az élelmiszeripar meghatározó beszállítójává vált STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. társadalmi felelősségvállalási programjából, amik megmutatják, hogy a csomagolással is lehet tanítani.  A CSR kezdeményezéseiért K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott cég innovatív csomagolásaival a környezetvédelmi és fogyasztói igényeknek megfelelésen túl a legfiatalabbak oktatásában is részt kíván venni, megmutatva a környezetvédelem fontosságát és lehetőségeit. 

A csomagolásnak ma már kulcsszerepe van az élelmiszer-biztonságban, a fogyasztók tájékoztatásában és megnyerésében is. Emellett a mai tudatos fogyasztói társadalomban szinte alapkövetelmény az újrafelhasználás, a kevesebb valamint a bio alapanyagok használata. A csomagolástechnika minden eddiginél dinamikusabb fejlődését ezért alapvetően a higiéniai követelmények és az egyre nagyobb szerepet kapó környezetvédelmi szempontok lendítik előre. A családi vállalatként működő STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. a hazai élelmiszeripar meghatározó beszállítójaként mindezeken az igényeken túl társadalmi felelősségvállalásába is beépítette a környezetvédelmet, hiszen a csomagolás segítségével mutatja be a legfiatalabb korosztálynak környezetünk megóvásának fontosságát, lehetőségeit.

„A környezetkímélő csomagolás nem csak vállalatunk, de a fogyasztók és a cégek részéről is egyre erőteljesebb elvárás. Ennek érdekében 100%-ban lebomló, komposztálható alapanyagokból készülő termékeket vezettünk be, és terveink között szerepel egy közösségi komposztáló kialakítása is” – mondta el Hindiné Ódor Mónika, a STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. ügyvezetője. „Aktívan részt kívánunk venni a legfiatalabb generáció edukálásában is, ezért elindítottunk egy óvodai felvilágosító oktató programot a komposztálásról és a szelektív hulladékgyűjtésről, és országos környezetvédelmi rajzpályázatot hirdettünk az általános iskolás gyermekek számára. Mindezek mellett 2016-ban létrehoztuk a „Cselekedj Ma a Holnapért Alapítvány”-t, amellyel a többszörösen hátrányos helyzetű gyermekek oktatását és a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet támogatjuk.”

„Hazánkban a nagyvállalatok körében egyre elterjedtebb, a kkv szektorban azonban még gyerekcipőben jár a vállalati társadalmi felelősségvállalás, angolul gyakran használt nevén a CSR (Corporate Social Responsibility) tevékenység. Azért tartottuk azonban fontosnak, hogy ebben a kategóriában is meghirdessük a K&H családi vállalatok kiválósági díjat, mert a családi vállalkozásoknál  magasabb arányban fordul elő CSR tevékenység, mint a többi kkv-nál,  feltehetően a családi szemléletnek köszönhetően” – mondta el tapasztalatait Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9051
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu