Csillagok háborúja és Queen poszterekre ment el Gönczi Gábor zsebpénze

összeállt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűrije

Gyerekkorában poszterekre, kamaszként zenekarának felszerelésére költötte el megtakarított pénzét Gönczi Gábor műsorvezető, aki idén először vesz részt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn zsűritagként. A háromfordulós versenyre 3-5 fős általános iskolás csapatok nevezhetnek 2014. január 10-ig.

„Egész életünkben mindig gyűjtöttünk valamire a családommal. Gyerekkoromban tetőzött a takarékbélyeg-láz, az összes spórolt pénzemen Csillagok Háborúja és Queen posztereket vettem” – mondta Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának műsorvezetője, aki idén először fogja általános iskolások pénzügyi tudását zsűrizni a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn. „16 éves koromig nem voltak konkrét vágyálmaim. Aztán megalapítottam a Smile zenekart, aminek a gázsiját sokáig kizárólag a saját felszerelésünk tökéletesítésére fordítottuk. A Fókusznál 21 éves korom óta dolgozom, azóta a saját keresetemből élek. Ebből mindig félretettem, az első lakásom indulótőkéje is ebből származik. A mai napig szeretek félretenni, de nem vagyok „befektető” típus. Amim van, azt végső soron szeretem elkölteni. Igaz, nincsenek tartalékaim, de az élményeimet nem adnám oda semmiért” – tette hozzá.

A műsorvezető mellett idén Kohári Edit, a Frame Film Kft. ügyvezetője, dr. Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Iroda munkatársa, Pálfi Györgyné Nikoletti Klára, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakértője, Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója és dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese lesz a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

A háromfordulós versenyre általános iskolai tanulók nevezhetnek 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok). Az első, online szakasz során a résztvevőknek a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu weboldalon található feladatokat kell megoldaniuk és beküldeniük 2014. január 10-ig. A beérkezett legjobb pályázatok közül a zsűri választja ki a második fordulóba továbbjutó csapatokat, akik részt vesznek a márciusban induló regionális középdöntőkön. A verseny utolsó szakaszában pedig a döntős csapatoknak kell bizonyítaniuk pénzügyi ismereteiket a májusi, budapesti döntőn.

„A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedővel az az elsődleges célunk, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban, játékos formában elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket, hogy majd felnőttként tudatosabban hozzák meg gazdasági döntéseiket és ezáltal is teljesebb életet élhessenek. A zsűri minden esetben igazságos döntést kíván hozni, ha kell, szigorúak leszünk, ugyanakkor ahogy a korábbi években is, igyekszünk a versenyfordulókon tapasztalt pozitívumokat kiemelni a diákoknak, hogy azokból okulva minél több hasznos tudásra tegyenek szert” – mondta Horváth Magyary Nóra.

A versennyel kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a {lll http://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu} weboldalon, ahol az online regisztrációs felületet kitöltve is lehet jelentkezni.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 224 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2570 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,7 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 118,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu