családi értékek profitra váltva

A többgenerációs családi cégek hosszú távú értékmegőrzésre és átadásra fókuszáló szemlélete pénzügyileg is sikeres és stabil növekedést tesz lehetővé. Befektetőként nézve mindez jól forintra váltható, hiszen a családi tőzsdei cégek árfolyama a piaci átlagon felül teljesít – hívja fel a figyelmet a különleges befektetési sztorira a K&H Alapkezelő.

A családi vállalatok gazdasági jelentősége nemcsak Magyarországon, de világszerte egyre meghatározóbb. „Mivel ezeknél a cégeknél a családi vagyon továbbörökítésének záloga csak egy fenntartható, stabilan működő vállalkozás lehet, ezért az utódok gyakorlatilag az anyatejjel szívják magukba a fenntartható növekedés szemléletét. A rövid távú gyors profitrealizálás helyett a hosszú távú tervezésen van a fókusz” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója

„Az erős tulajdonosi jelenlét a menedzsmentet is áthatja, és arra ösztönözheti, hogy hosszú távú szemlélettel dolgozzon, ne kezdjen rövid távú érdekek motiválta pénzügyi kalandokba. Mindez befektetőként nézve ott válik izgalmassá, amikor a konkrét pénzügyi eredményeket nézzük. Hiszen ez a családi-tulajdonosi szemlélet a vállalatok eredményessége és stabil növekedése szempontjából is jól tetten érhető. A német tőzsde családi vállalatokat magába foglaló indexe például jól láthatóan rendre meghaladja a teljes index növekedését” - hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna. 

izgalmas befektetési történet

A K&H prémium ráadás generációs vállalatok származtatott alap most első alkalommal olyan többgenerációs tőzsdei cégek teljesítménye után nyújt részesedést, amelyeknél az alapító vagy annak családja továbbra is aktív részt vállal a vállalkozás életében. Ilyen például a BMW, a Volkswagen vagy a Swatch. A befektetési alap további különlegessége, hogy a részvénypiacok pozitív vagy negatív teljesítményén felül is egy kis ráadást biztosít, így kiváló alternatívát jelenthet azoknak a megtakarítóknak, akik egyébként tiszta részvénybefektetésre is nyitottak lennének. A „ráadásnak”, vagyis a feltételes minimum hozamnak köszönhetően a jó teljesítményhez a részvényeknek nem kell újabb és újabb csúcsokra törniük, ha a mögöttes részvénykosár teljesítménye egy kicsit is emelkedik az 5 év 1 hónapos futamidő végéig, az alap már 16% hozamot biztosít. Ezen túl az alap stagnáló, sőt, enyhén csökkenő piacok esetén is pozitív hozamot hozhat, szélsőséges tőkepiaci mozgások esetén pedig mérsékli a részvénypiac negatív teljesítményéből eredő veszteséget.

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok705 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált):2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2milliárdforint

K&H Alapkezelő 2016. év végén: 
teljes kezelt vagyon:971,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon:811,1 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:160,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált):4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9133
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu