Családbarát Vállalat 2015 díjat nyert K&H

Nagyvállalati kategóriában a K&H lett az első helyezett a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Vállalat 2015 pályázatán. A Bank családbarát munkakörülményeket biztosító törekvéseit ezzel már egymás után a 2. évben ismerte el a szervezet.

A Kopp Mária professzor asszony által életre hívott Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy elősegítse a kívánt és tervezett gyermekek megszületését. A gyermekvállalás szempontjából pedig meghatározó fontosságú a munkahelyek hozzáállása, a családbarát szemlélet kialakítása, a lehetőség a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére. Ennek jegyében a szervezet immár hetedik alkalommal hirdette meg Családbarát Vállalat pályázatát, amelynek fő célja a jó gyakorlatok kiemelése, elismerése és bemutatása.  

„A K&H Bank társadalmilag felelős vállalatként hosszú ideje törekszik a családbarát gondolkodás és intézkedések meghonosítására. A vonzó munkahely megteremtése egyik legfontosabb célkitűzésünk, hiszen elégedett ügyfelek nem elképzelhetőek elégedett munkavállalók ‎nélkül. Más oldalról megközelítve, az ügyfelek mellett felelősséggel tartozunk mintegy 4000 munkatársunk és családjaik boldogulásáért, amelyhez a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésével járulhatunk hozzá. Ez a konkrét családbarát intézkedéseken túl a családbarát vállalati kultúra és gondolkodás erősítésével valósítható meg” – mondta Németh Balázs a K&H Bank Stratégiai és HR igazgatója.

A K&H családbarát gondolkodásmódjának, vállalati kultúrájának és ezek gyakorlatba való átültetésének köszönhetően első helyezett lett a Családbarát Vállalat 2015 Díj nagyvállalati kategóriájában. A családbarát intézkedéseiről és gyakorlatairól készített videófilmmel, pedig második helyezést ért el a videó különdíj kategóriában.

A Bank dolgozóinak túlnyomó része – több mint 2300 fő – nő, sokuk édesanya vagy épp anyai szerepre készül. Mivel a gyermekvállalás miatti kiesés sok esetben befolyásolja a nők karrierjét, ezét a K&H külön programot dolgozott ki WelcomeBack néven, amellyel megkönnyíti ezen hölgyek ismételt munkapiaci integrációját. A gyermeket nevelők számára a K&H évente jelentet meg úgynevezett Családbarát Kiadványt, ami a legfontosabb családpolitikai jogszabályok közti eligazodást segíti, az egyes juttatásokhoz való könnyebb hozzáférés biztosítja, valamint szabadidős programokat is ajánl számukra. A K&H Rugalmas Juttatási Rendszerének számos elemében visszaköszön a vállalat családbarát gondolkodásmódja, a cafeteria rendszer számos eleme pedig maga is családbarát intézkedésnek tekinthető. A kisgyermekes szülők életét igyekszik megkönnyíteni a Bank a rugalmas munkavégzési formákkal, amelyekkel gyakran élnek is az érintettek. 

A K&H egyik legvonzóbb családbarát intézkedése a központi székház épületében 2013. július 1-jén megnyitott 5 munkaállomásos gyermekbarát munkahelyi szoba, amely mintegy 100 négyzetméteren teszi lehetővé a munkavégzést azon munkatársak számára, akik néhány órára, vagy 1-2 napra nem tudják máshogy megoldani gyermekeik felügyeletét. 

A K&H családbarát intézkedései révén az mtd Tanácsadó Közösség felmérése alapján 2013-ban bekerült a TOP10 Sokszínű és Családbarát munkahely közé, 2014-ben pedig elnyerte a Magyar Kormány Családbarát Munkahely címét, valamint a Családbarát Vállalat 2014 különdíját is.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

 

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu