Családbarát Munkahely díjat nyert a K&H Bank

Állami elismerést kapott a K&H Bank a Kormány által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton. A munka és magánélet összeegyeztetését segítő vállalatoknak járó Családbarát Munkahely 2014. címet a K&H az eddig megvalósított intézkedéseinek köszönhetően kapta meg. A pályázaton elnyert 200 000 forint összegű díjat a K&H Bank Gyermekbarát munkahelyi irodája további fejlesztésére kívánja fordítani.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását segítő intézkedéseket díjazták. A 4 kategóriában (költségvetési szervek, kis-, közép - és nagyvállalatok) meghirdetett felhívásra 315 érvényes pályázat érkezett. A jelentkezők közül 40-et díjaztak, 23-at a közszférából, 17-et pedig a versenyszféra vállalatai közül. A nagyvállalati kategóriában csak három céget díjaztak. A díjazottak anyagi támogatásban részesülnek, valamint egy évig használhatják a Családbarát Munkahely címet. 

A nagyvállalati kategóriában elnyert díjat Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója vette át az Emberi Erőforrások Minisztériumában, Soltész Miklós államtitkártól.

„A K&H Csoport egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területe a vonzó munkahely kialakítása. Ennek érdekében számos módon igyekszünk segíteni kollégáinkat, hogy azok minél jobban össze tudják egyeztetni a családi életet és a munkahelyi feladatokat, és így teljes életet élhessenek” – mondta el Hendrik Scheerlinck. „Pályázatunkban kiemeltük gyermekbarát munkahelyi irodánkat, amelyet a kisgyermekes szülők mindennapjainak megkönnyítése céljából létesítettünk és eddig mintegy 50-en munkatársunk vette igénybe több alkalommal is. A 2013. július 1-től működő, 5 munkaállomásos gyermekbarát irodát azok a munkatársaink használhatják, akik néhány órára vagy 1-2 napra nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani. Ilyen esetekben dolgozóink ebben az irodában végezhetik munkájukat, miközben gyermekük saját felügyeletük alatt egy játszósarokban tölti az időt. A nyári szünetben valószínűleg sok szülő fogja igénybe venni ezt a lehetőséget. Annak érdekében, hogy az iroda minél jobban ki tudja szolgálni a felnőttek és gyermekek igényeit, az elnyert 200 000 forintos támogatásból továbbfejlesztjük a helyiséget.”

A gyermekbarát iroda mellett a K&H családbarát intézkedései közé tartozik a K&H Welcome back program, amely a munkába visszatérő kismamákat segíti. Az érintetteknek lehetőségük van részmunkaidős vagy otthoni munkavégzésre, valamint egyedi munkarend kialakítására. Ezen kívül a K&H Csoport különböző, béren kívüli juttatásokkal, segélyekkel támogatja munkavállalóit, valamint Családbarát Kiadványán keresztül tájékoztatja dolgozóit a jogszabályokról, családi programokról. 

A K&H Bank családbarát munkahelyre irányuló törekvéseit már másodszorra díjazták, hisz  2013-ban is rangos elismerésben részesült: megkapta az mtd Tanácsadó Közösség által alapított Sokszínű és családbarát munkahely TOP 10 díjat. Az elismerést olyan vállalatok nyerhetik el, akik prioritásként kezelik a sokszínű, befogadó és családcentrikus munkahelyek kialakítását.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 17 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • www.kh.hu