celebmesék gyermeknapra

Gyermeknap közeledtével sztárok loptak derűt a kis betegek mindennapjába a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályán a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segítségével. Dukai Regina és Vadon Jani kedvenc meséit olvasta fel a kórház kis lakóinak, akik a történetek hatására kicsit elfeledkezhettek fájdalmaikról.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályára látogatott Dukai Regina és Vadon Jani, ahol sok csillogó szemű kis beteg várta, hogy a sztárok meséljenek nekik. 

Regina Márknak mesélte el a Kis hableány történetét. „Az édesanyám óvónő, gyermekkorunkban rengeteget olvasott nekünk, ma is jó szívvel emlékszem vissza rá. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szülők olvassanak gyermekeiknek, hiszen a mese ereje varázslatos. Különösen fontos ez a beteg gyerekeknek, ezért nagyon örülök, hogy Márkot néhány percre elvarázsolhattam”- mondta Regina. Vadon Jani Emíliának mondott el egy Benedek Elek történetet, majd elbeszélgettek az állatokról is.  „Egy mese elolvasása olyan, mintha jegyet váltanánk egy utazásra, egy másik, csodálatos világba. Egy ilyen elutazásra a valóságból senkinek sincs nagyobb szüksége, mint egy beteg kisgyereknek. Ma egy kislány nálam váltotta meg a jegyét, ami remélem legalább akkora élmény volt neki, mint nekem" – mondta Jani. Regina és Jani nemcsak személyesen olvasott a gyerekeknek, mesevideót is küldött a kis betegeknek, amit hamarosan bárki megnézhet a K&H gyógyvarázs YouTube csatornáján.

A K&H gyógyvarázs immár 11 éve támogatja a magyar gyermek-egészségügyet és segíti a beteg gyerekek testi és lelki gyógyulását, ezzel is hozzájárulva a jelen és jövő társadalmának teljes életéhez. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához 2013 augusztusa óta bárki csatlakozhat, hogy meseolvasásával vidámságot vigyenek a kórházban fekvő beteg gyerekek hétköznapjaiba. Az önkéntesek személyesen olvashatnak mesét az ország 39 kórházában, de akár mesevideót is küldhetnek, ami további 20 kórház kis betegeihez jut el a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna közvetítésével.  A kezdeményezés rengeteg embert megmozgatott: a programra összesen 24 000 ember jelentkezett, és közel 6000 meseolvasás valósult meg eddig a kórházakban. December óta több mint száz mesevideót küldtek az önkéntesek, amit eddig 12 000 alkalommal tekintettek meg a kis betegek. A programra a http://khgyogyvarazs.hu/ lehet regisztrálni. 

„A mese gyógyító ereje minden gyermekre csodás hatással van: a kicsiket a mesevilágba kalauzolva – ha csak néhány pillanatra is – elfeledtethetjük velük fájdalmukat, és egy kis örömet lophatunk kórházi napjaikba” - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Gyermeknap alkalmából gondoljunk kicsit a betegekre is – küldjünk nekik egy mesét a weben keresztül vagy jelentkezzünk egy hozzánk közeli kórházba olvasni! A meseolvasás a kicsiknek és a mesemondónak is hatalmas élmény – a gyermekek figyelme betegségükről a mesehősök kalandjaira terelődik, az önkéntesek pedig boldogan térnek haza, hiszen egy gyerek arcára már mosolyt csaltak.”  

K&H gyógyvarázs

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2013-ban 10. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130