budapesti egyetemisták irányítanának legjobban egy bankot

a Corvinus és az ELTE diákjaiból álló csapat nyerte az 5. K&H diákkupát

Ötödik alkalommal rendezte meg a K&H a főiskolai és egyetemi hallgatók országos online bankszimulációs versenyét. A K&H diákkupára 285 csapat jelentkezett az ország különböző egyetemeiről és főiskoláiról. Az idei verseny központi témája a hitelkihelyezés, a jó hitelportfólió összeállítása volt. A ma megrendezett döntőből a Budapesti Corvinus Egyetem két diákjából és egy ELTE-s közgazdász hallgatóból álló csapat került ki győztesen, akik Brüsszelbe, a KBC bank és biztosítási csoport központjába látogathatnak el. A K&H kiemelten kezeli a fiatalok pénzügyi oktatásának támogatását.

Az 5. K&H diákkupa 285 csapatának 850 versenyzője egy virtuális kereskedelmi bank felsővezetőiként hoztak döntéseket termékbevezetésről, kötvénykibocsátásról, az osztalék mértékről. A cél az volt, hogy az online szimulációs verseny során a legeredményesebb bankot hozzák létre. A selejtezők és elődöntők után a mai döntőben tíz, egyetemistákból álló csapat vett részt. Ma már személyesen, egy közösen elkészített prezentációban kellett ismertetniük számításokkal alátámasztott elképzeléseiket a fogyasztói megtakarítások alakulásáról az aktuális jegybanki kamatok tükrében.

„A K&H diákkupa verseny jóval több, mint egy játék, a csapatok teljesítményét a valóságos bankok eredményességi indexe alapján értékelte a K&H munkatársaiból álló szakmai zsűri. Az idei verseny központi témája a hitelkihelyezés, a jó hitelportfólió összeállítása volt.  A zsűri elismeréssel szólt a kreatív, újító jellegű megoldásokról, amelyek a diákoktól érkeztek. A résztvevők előtt az sem titok, hogy sikeres szereplésükkel megalapozhatják karrierjüket a K&H Csoportnál, ahol nyitottak vagyunk az újszerű ötleteken és megközelítéseken alapuló folyamatos megújulásra. Akik nem a Banknál vagy a pénzügyi szektorban képzelik el a jövőjüket, azoknak a K&H diákkupán való részvétel önálló életkezdésük okos pénzügyi döntéseinek meghozatalában segíthet” – mondta el Végh József, a K&H Csoport HR igazgatója.

A 2013. évi K&H diákkupa fődíját a Budapesti Corvinus Egyetem két diákjából és egy ELTE-s közgazdász hallgatóból álló csapat nyerte el, akik látogatást tehetnek Brüsszelbe, a KBC bank és biztosítási csoport központjába. A K&H a versenyben résztvevő minden csapatot díjazott, tabletet, elektronikai szaküzletben beváltható utalványt, Feldobox élménydobozt nyertek a résztvevők.

K&H diákkupán résztvevő diákok a szakmai tapasztalatokon túl azt emelték ki, hogy a versenyre való felkészülés, a selejtezők és elődöntők gyors döntéseket igénylő szimulációs helyzetei hasznos tapasztalatot jelentettek számukra a közös munka megszervezésében, a felelősségi körök és döntési mechanizmusok kialakításában.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd forint

K&H Biztosító 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bánhegyi Katalin

  • 328 9950
  • katalin.banhegyi@kh.hu
  • www.kh.hu