borítékolni lehet az újabb kamatvágást

„Gyakorlatilag borítékolni lehet az újabb kamatvágást, mivel az alacsony inflációs környezet és az EKB kamatcsökkentése miatt a magyar állampapírokon megnövekedett hozamfelár is ezt támogatja. A jelenlegi alacsony infláció mellett ugyan még emellett az alacsony kamatszint mellett is pozitív reálhozam érhető el. Az infláció újbóli emelkedésével azonban ez elolvad, ezért érdemes a részvénypiacok irányába mozdulni, a magas kockázatok mellett egyelőre tőkevédett formában”– nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

A fogyasztói árak csökkenése miatt szinte borítékolni lehet, az MNB Monetáris Tanácsa kedden újabb 10 bázispontos kamatvágásról dönt. Ezt támogatja az is, hogy az Európai Központi Bank kamatcsökkentése miatt a magyar állampapírok hozamfelára ismét kedvezőbb lett, így ismét mozgástere lett az MNB-nek a lazításra” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. 

„A héten az inflációs jelentést is publikálja az MNB, amelyben várhatóan mérsékelni fogja a középtávú inflációs előrejelzését. A fogyasztói árak csökkenése miatt jelenleg még az alacsony kamatszint mellett is pozitív, 1-2%-os reálkamat érhető el a kockázatmentes befektetéseken. Az infláció ismételt emelkedésével azonban ez a reálhozam elolvad, így a befektetők számára ajánlott a magasabb hozamlehetőséget kínáló részvénypiacok irányába mozdulni, hiszen több tényező is az árfolyamok emelkedése mellett szól. A kockázatok azonban nagyok, mivel a részvényárak már most magas szinten vannak, és a Fed kötvénypiaci vásárlásainak fokozatos leállása középtávon megkavarhatja a piacot. Így a részvényeket jelenleg vegyes vagy tőkevédett alapok formájában javasoljuk” – tanácsolja a befektetési szakember. 

K&H Csoport 

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. március 31-én:
teljes kezelt vagyon:  917,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 795,4 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  122,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu