Biacsi Ilona és Csontos Piroska parasportolókat támogatja a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram

Hat hét alatt több mint 135 000 szavazat érkezett a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram közönségszavazás jelöltjeire. A legtöbb szavazatot a Magyar Paralimpiai Bizottság és a K&H által kiválasztott jelöltek közül Biacsi Ilona értelmi sérült síkfutó és Csontos Piroska értelmi sérült síkfutó és távolugró kapta, így ők részesülhetnek a K&H 1-1 millió forintos ösztöndíjában.

„Eltökéltség, elhivatottság, kiválóság – ezek az értékek jellemzik a magyar parasportot, így az idei K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram jelöltjeit is. Ezek azok, amelyeket mi pénzintézetként is nap mint nap szem előtt tartunk szakmai munkánkban” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Reméljük, anyagi támogatásunkkal hozzájárulhatunk a sportolók biztos hátteréhez, akik így a felkészülésre, a minél jobb eredményekre tudnak koncentrálni.”

A K&H Csoport, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója, és a „Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete” 8 évvel ezelőtt állt a mozgalom mellé, hogy támogatása révén hozzájárulhasson a parasportolók teljes életéhez, segítve őket a kiemelkedő teljesítmények elérésében. 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramban a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások esetén, a Bank minden elköltött 1000 Ft után 1 forintot különít el saját bevételéből a sportolók támogatására. A program két díjazottját idén a nagyközönség választhatta ki egy hat héten át zajló közönségszavazás során.

Idén több mint 135 000 szavazat érkezett a Magyar Paralimpiai Bizottság ajánlásával jelölt paralimpikonokra.

A szavazáson felnőtt kategóriában Biacsi Ilona 35 600 szavazattal, míg a reménység kategóriában Csontos Piroska 50 226 szavazattal nyert, így ők részesülnek fejenként 1-1 millió forint ösztöndíjban, amit 5 hónapon keresztül, havi 200 000 Ft-os járadék formájában kapnak meg.

Biacsi Ilona értelmi sérült síkfutó több mint húsz Világ- és Európa bajnoki cím mellett a londoni paralimpián bronzérmet szerzett 1500 m síkfutásban. Idén már nyert egy Európa-bajnoki arany, egy ezüst és három bronzérmet. A 20 éves Csontos Piroska értelmi sérült síkfutó és távolugró többszörös magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok, a riói paralimpia nagy reménysége. 

„Ez az együttműködés egy speciális formája a támogatásnak, hiszen széles körben lehetett véleményt nyilvánítani és a nyertes sportolók közvetlenül részesülnek jelentős anyagi támogatásban. A sportban vannak nyertesek és vesztesek, ezért megtanuljuk a sikert alázattal, a vereséget pedig méltósággal viselni, így van ebben az esetben is. Akik nyertek azoknak van okuk örülni, akik pedig nem, azok a következő cél elérésére összpontosítva haladnak tovább. A támogatás rengeteget jelent mindkét díjazottnak, akik közvetlen, vagy közvetett módon a riói paralimpiára fogják felhasználni a járadékot” – mondta el Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

„A segítő kategória nyertese részére elkülönített egy millió forintot a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság „Paralimpiai reménységek” pályázatának ajánljuk. Ebben olyan fiatal fogyatékkal élő tehetséges sportolók nyerhetnek el támogatást, akik nemzetközi versenyen még nem vettek részt, de eredményeik alapján jelentős potenciállal rendelkeznek. Az elnyert támogatás felhasználását a Bizottság pályázati rendszere konkrét sportszakmai költségekre korlátozza, az elnyert összeg nemzetközi versenyen való részvételre, edzőtáborhoz, felkészüléshez köthető kiadásokra és speciális sportfelszerelések, sporteszközök vásárlása fordítható” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • 06 (1) 350 7390 /130
  • r.pete@well.hu