betörések és tűzesetek tarkították az ünnepeket

Az év utolsó hónapjában jellemzően megugrik a káresemények száma, a leginkább betörésekkel és tűzesetekkel kapcsolatos károk következtében 1151 lakásbiztosításhoz köthető kárbejelentés érkezett a K&H biztosítójához decemberben. Csak az év utolsó hetében, tűzesetek és betörések miatt 27 kárbejelentés érkezett a társasághoz, ezek átlagos kárértéke pedig 72 ezer forint volt.  

Ahogy az év közepén a viharkárok voltak a fókuszban, az év végén is megugrik a káresemények száma. A K&H biztosítójához decemberben 1151 lakásbiztosításhoz köthető kárbejelentés érkezett. A legtöbb bejelentés betörésről és tűzesetről szólt. Összesen 59 millió forint értékben nyújtottak be kárigényt a társasághoz, így az átlagos kárösszeg 60 ezer forintra rúgott. Karácsonykor sokan utaznak vidékre vagy külföldre rokonokhoz és barátokhoz, így a betörések száma, illetve a helytelenül, nem elég elővigyázatosan használt izzók, gyertyák miatt a lakástüzek száma is emelkedik.

„Bár a teljes idei évre vonatkozó adatok még nem állnak rendelkezésre, a nagyságrendi adatok már láthatóak” - mondta Kaszab Attila, a K&H biztosítójának vezérigazgató-helyettese, nem életbiztosításért és működésfejlesztésért felelős vezetője. Az év első tizenegy hónapjában a K&H biztosítója közel 1 milliárd forintot fizetett ki lakásbiztosításokra, mintegy 20 ezer esetben.

Az átlagos kárösszeg 50 ezer forint volt, ami mintegy 8 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakban feljegyzett 46 ezer forintos összeget. Kaszab Attila szerint az átlagos kárösszeg markáns emelkedése a viharkárokkal magyarázható.

 

A lakásbiztosítási piac helyzetéről és a kilátásokról szólva a szakember azt mondta: a piacon egyre nagyobb a verseny, de érezhető az ügyfelek minőségi szolgáltatás iránti igénye. Hosszabb távon a lakásbiztosítási piacon a fiatalok lakásvásárlása jelentheti az egyik növekedési pillért. A következő években a lakáshitelezés felfutásával az új lakások piacának élénkülése szintén hozzájárulhat a piaci növekedéshez. Kiugróan jelentős drágulásra azonban ebben az esetben sem kell számítani – tette hozzá Kaszab Attila.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 417 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 28,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu